19.8 C
Craiova
miercuri, 9 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAntrenorul lotului naţional feminin de bob şi sanie, acuzat că a constrâns trei sportive să se prostitueze

Antrenorul lotului naţional feminin de bob şi sanie, acuzat că a constrâns trei sportive să se prostitueze

Antrenorul lotului naţional feminin de bob şi sanie al României, Paul Neagu, este acuzat de procurorii DIICOT că a recrutat trei sportive „prin abuz de autoritate şi inducere în eroare cu privire la obţinerea unor perfomanţe sportive interne şi internaţionale” şi le-a constrâns să se prostitueze în ţară şi străinătate (Germania, Monaco şi Letonia).

Neagu e acuzat că a săvârșit acte de proxenetism în perioada 2013-2019. Antrenorul de bob și sanie „a constrâns fizic și moral să întrețină acte sexuale cu persoane de sex masculin” trei sportive din lotul național.

În 2020, el a fost acuzat de abuz de către sportiva Ioana Gheorghe, membră a lotului național. În ciuda tuturor acuzațiilor, Paul Neagu e în continuare antrenorul lotului.

Patronul unui restaurant din Constanţa, partener de „afaceri“ cu antrenorul

Procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat miercuri două percheziţii domiciliare pe raza municipiului Constanţa, într-o cauză în care se efectuează cercetări pe numele lui Paul Neagu şi Nassar Ghaleb, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane în formă continuată, complicitate la trafic de persoane în formă continuată şi influenţarea declaraţiilor.

Potrivit unor surse judiciare, Paul Neagu a fost ajutat de Nassar Ghaleb, cetăţean român de naţionalitate libaneză, acesta fiind patronul unui restaurant din Constanţa.

Procurorii susţin că, în perioada 2013-2019, suspectul Paul Neagu, în calitate de antrenor al unui lot naţional feminin de sporturi de iarnă, a recrutat trei persoane vătămate, prin abuz de autoritate şi inducere în eroare, cu privire la obţinerea unor perfomanţe sportive interne şi internaţionale, în scopul exploatării sexuale, prin obligarea la practicarea prostituţiei.

A obligat o victimă şă-şi schimbe declaraţia

Ulterior, Paul Neagu le-a adăpostit pe victime în incinta sediului social aparţinând unui centru sportiv situat în municipiul Constanţa şi le-a transportat în ţară şi în străinătate, respectiv în mai multe locaţii din municipiul Constanţa, precum şi pe teritoriul Germaniei, Principatului Monaco şi Letoniei.

„Astfel, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimelor, de ataşamentul emoţional şi ulterior de starea de sănătate psihică precară, suspectul le-a constrâns fizic şi moral să întreţină acte sexuale cu persoane de sex masculin, în scopul obţinerii unor foloase patrimoniale, sub forma unor sponsorizări oferite lotului naţional feminin de sporturi de iarnă. De asemenea, la data de 04.05.2023, în scopul determinării uneia dintre persoanele vătămate să îşi retragă ori să îşi schimbe declaraţiile pe care le-a dat în prezenta cauză, suspectul a abordat victima prin intermediul unei aplicaţii mobile şi i-a transmis un document care conţinea un text redactat, pe care urma să îl autentifice în faţa unui notar public, pentru a contrazice cele declarate de către victimă.

Ulterior, la data de 08.05.2023 suspectul a însoţit-o pe victimă la un birou notarial de pe raza municipiului Constanţa, în vederea autentificării înscrisului sus-menţionat, document care, ulterior, a şi fost depus la dosarul cauzei de către persoana vătămată, prin intermediul serviciilor poştale”, transmite DIICOT într-un comunicat de presă citat de Agerpres.

Citește şi: Patru români urmăriţi internaţional, aduşi din Marea Britanie şi Germania

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS