26.7 C
Craiova
joi, 10 octombrie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Tânăr de 16 ani, reținut de polițiștii gorjeni pentru infracțiuni rutiere

(VIDEO) Tânăr de 16 ani, reținut de polițiștii gorjeni pentru infracțiuni rutiere

-

UPDATE: Față de tânărul de 16 ani a fost luată măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Un tânăr, de 16 ani, din Baia de Fier, bănuit de comiterea de infracțiuni rutiere a ajuns aseară în arestul IPJ Gorj.

Potrivit IPJ Gorj, ieri, un bărbat, din localitatea Baia de Fier, și-ar fi parcat autoturismul personal în fața locuinței, lăsându-l neîncuiat și cu cheile în contact.

Tânărul de 16 ani ar fi profitat de faptul că mașina se afla nesupravegheată, ar fi sustras-o și condus-o pe drumurile publice.
În timp ce tânărul conducea autoturismul în localitatea Baia de Fier, s-ar fi întâlnit cu un prieten, pe care l-ar fi invitat la o plimbare, acesta urcându-se în mașină. În încercarea de a efectua o manevră de întoarcere, a produs o avarie în partea dreapta-spate a autoturismului.

Ulterior, băiatul de 16 ani, alături de amicul său s-au deplasat cu autoturismul pe DN-67 Alimpești, la o benzinărie, de unde au făcut cumpărături și apoi s-ar fi întors spre Baia de Fier, pe traseul DN-67-C, DC-34 și au lăsat vehiculul în locul de unde fusese sustras.

Tânărul l-a agresat pe proprietarul mașinii

„Pe 10 septembrie 2024, proprietarul autoturismului a observat faptul că mașina suferise o avarie și că nu se află în același loc unde fusese parcată inițial. Pe 14 septembrie, bărbatul s-a prezentat la locuința tânărului de 16 ani, pentru a-l întreba dacă el s-a folosit de vehiculul său. Acesta l-ar fi lovit pe bărbat cu pumnul în zona feței.
În urma loviturii, bărbatul a căzut la pământ, unde tânărul a continuat să îi aplice mai multe lovituri. Adolescentul a fost oprit de o femeie ce se afla în zonă.

În noaptea de 3 spre 4 octombrie, același tânăr ar fi sustras un alt autoturism ce se afla parcat în localitatea Baia de Fier, lăsat nesupravegheat și cu cheile în contact. L-a condus pe DJ-675 C și abandonându-l ulterior în Cătunul Rudărie, fiind avariat în partea din spate și lipsindu-i plăcuța cu numărul de înmatriculare.

Polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

  • furt calificat în scop de folosință,
  • conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere,
  • distrugere,
  • lovire sau alte violențe.

Tânărul este recidivist. În lunile decembrie 2023 și iulie 2024, pe numele lui au fost emise trei mandate de reținere pentru 24 de ore și un mandat de arestare pentru 20 de zile. Și atunci a fost acuzat pentru săvârșirea de infracțiuni rutiere”, conform unui comunicat al IPJ Gorj.

Citește și: Câine lovit de o mașină, salvat de Serviciul pentru Protecția Animalelor Gorj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Fosta directoare a Casei de Comerț Unirea, reținută pentru...

Fosta directoare a Casei de Comerț Unirea, Mariana Cotoi, a fost...

ȘTIRI GdS