14.6 C
Craiova
vineri, 11 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDoar două localități din 70 au validat noii aleși locali

Doar două localități din 70 au validat noii aleși locali

Numai două localități din județul Gorj, din totalul celor 70, au validate noile consilii locale și primarii.

Au avut loc ședințele festive în comunele Roșia de Amaradia și Bumbești-Pițic. Mandatele trebuie să fie validate de instanță, iar validările trebuie să fie comunicate prefecturii. În termen de 5 zile trebuie convocate ședințele festive: Se produce validarea de către instanță. Documentele se trimit la noi și la secretarii de primării. Până acum avem validate mandatele în două localități.

Noi ne propunem ca până la data de începere a campaniei electorale să încheiem acest proces, dar depinde și de instanțele de judecată. Noi o să facem tot ce depinde de noi, să se desfășoare mai repede acest proces, dar în termenele legale. Ne dorim care toate consiliile locale să fie constituite până la începerea campaniei electorale”, a declarat Virgil Drăgușin, prefectul județului Gorj. Este de precizat că pe 25 octombrie va debuta campania electorală pentru alegerile prezidențiale și pe 1 noiembrie campania electorală pentru alegerile parlamentare.

Personalul implicat în alegeri, chemat la instruire

Personalul care va fi implicat în alegerile parlamentare și prezidențiale va beneficia de sesiuni de instruire. Sunt peste 1.500 de persoane care vor fi angrenate în alegerile prezidențiale și parlamentare. Virgil Drăgușin, prefectul județului Gorj, a declarat că vor fi organizate mai multe sesiuni de instruire într-un spațiu adecvat. La acestea vor participa președinții și locțiitorii secțiilor de votare, precum și operatorii calculator.

În județul Gorj vor fi în total 668 de secții de votare, 334 pentru alegerile prezidențiale și 334 pentru alegerile parlamentare. În data de 24 noiembrie este programat primul tur al alegerilor prezidențiale, pe 1 decembrie alegerile parlamentare și pe 8 decembrie turul al doilea al alegerilor prezidențiale. De asemenea, vor fi în jur de 280.000 de alegători cu drept de vot.

Citește și: Ultimul lot din drumul de mare viteză Craiova – Filiași este publicat în SICAP

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS