14.6 C
Craiova
vineri, 11 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova va avea primul bazin de înot olimpic. Proiectele UCV pentru bazinele de înot şi reabilitarea FEFS intră în linie dreaptă

Craiova va avea primul bazin de înot olimpic. Proiectele UCV pentru bazinele de înot şi reabilitarea FEFS intră în linie dreaptă

Craiova va avea primul bazin de înot olimpic. Primăria Craiova a emis certificatele de urbanism pentru cele două proiecte ale Universităţii din Craiova care au primit finanţare prin PNRR – construirea a două bazine de înot, dintre care unul de dimensiuni olimpice, şi reabilitarea căminelor şi spaţiilor de recreere din interiorul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport.

Reprezentanţii Universităţii din Craiova au precizat pentru GdS că s-au aprobat indicatorii tehnico-financiari ai celor 2 proiecte finanţate prin PNRR şi urmează finalizarea doumentaţiei, apoi demararea licitaţiilor publice, în funcţie de aprobările de la minister şi organismele care vor verifica documentaţiile specifice.

UCV va avea un complex sportiv cu două bazine de înot, în valoare de 8 milioane de euro

Proiectul Universității din Craiova „Construire bazin înot, spații activități sportive recreative și amenajări auxiliare” a primit finanțare de opt milioane de euro de la Ministerul Educației prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Grantul prevede construirea unui complex sportiv, în campusul Facultății de Educație Fizică și Sport, ce cuprinde două bazine de înot: unul olimpic și altul didactic și de antrenament. Bazinul de înot, de dimensiuni olimpice, va avea 50×25 metri, iar cel de pregătire va avea o suprafață de 25×12,5 metri.

Construcția va fi organizată pe patru niveluri. La parter, vor fi amplasate cele două bazine și vestiare, iar la etajele I și II vor fi tribunele pentru spectatori, cu o capacitate de 800 de locuri. În plus, în incinta clădirii vor fi amenajate spații de relaxare, precum și o sală de fitness. Complexul este proiectat pentru organizarea competițiilor sportive, dar și ca spațiu de recreere pentru studenții Universității din Craiova.
Grantul a fost depus în cadrul apelului „Construcția infrastructurii universitare pentru campusurile studențești ale viitorului”.

3,4 milioane de euro pentru modernizarea complexului Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport

Alte 3,4 milioane de euro (17 milioane de lei) vor fi investiţi în perioada următoare în modernizarea complexului Facultății de Educație Fizică și Sport (FEFS). În cadrul proiectului, urmează să fie reabilitate căminele și spațiile de recreere din campusul Facultății de Educație Fizică și Sport.

Toate camerele din campusul FEFS vor fi complet renovate și vor avea baie proprie. Totodată, vor fi amenajate și săli de lectură, de ultimă generație, pentru ca studenții să beneficieze de condiții optime de studiu.
Vor fi instalate pompe de căldură, panouri solare, ce vor reduce costurile de întreținere, dar și amprenta de carbon a campusului, marcând un pas important spre un viitor verde. Proiectul prevede refacerea instalației de distribuție din subsol, dar și a instalației de încălzire din camere. În plus, accesul se va face prin cartele electronice.

În total, vor fi modernizate 285 de locuri în cămine și 232 de locuri în spații de lectură și recreere.
Proiectul prevede și lucrări de amenajare exterioare în cadrul complexului FEFS precum: reabilitarea căilor de acces sau refacerea spațiilor verzi, inclusiv delimitarea și protecția acestora prin plantare de gard viu.
Grantul a fost depus în cadrul apelului „Modernizarea infrastructurii universitare pentru un spațiu academic echitabil”.

CITEŞTE ŞI: Anchetă la Buzeşti după ce doi elevi le-ar fi cerut altor copii „taxă de protecţie”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS