22.9 C
Craiova
joi, 10 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMaşină de transport valori, atacată la ieşire din sediul Băncii Franţei din Grenoble

Maşină de transport valori, atacată la ieşire din sediul Băncii Franţei din Grenoble

O maşină blindată de transport valori a fost atacată, joi dimineaţă, de bărbați înarmați cu mitraliere kalașnikov. Aceştia au tras într-o intersecție aglomerată din centrul oraşului francez Grenoble, fără să rănească pe nimeni.

Conform BFMTV, maşina de valori ieşea de la sediul Băncii Franţei din Grenoble când a fost blocată de două maşini. Suspecţii aveau arme automate, astfel a urmat un schimb de focuri de armă. Agenţii de pază care însoţeau duba au tras şi ei la rândul lor şi l-au rănit pe unul dintre suspecţi.

Maşina de transport valori aparține companiei Loomis și „nimic nu a fost furat”, a declarat compania.

Agenţii au reuşit să fugă cu maşina blindată

Atacul a avut loc la 10 dimineața, la intersecția a două străzi mari și aglomerate din centrul orașului, a transmis prefectura pe X. „Cel puțin două vehicule au blocat” duba blindată de transport de numerar și a avut loc un „schimb de focuri de armă” , a spus o sursă din poliție.

„Agenții care se aflau în dubă au deschis focul și au reușit să fugă” cu duba și astfel să scape de atacatori, a declarat procurorul de la Grenoble pentru AFP la locul atacului. „Prin fuga, infractorii au produs accidente, așa că am avut doi răniţi ușor, o persoană care se afla într-un vehicul și o persoană care a fost lovită de cioburi de sticlă”, potrivit magistratului.

Potrivit relatării date de cei trei agenți ai companiei de transport numerar sindicalistului Kader Bengueche, duba lor blindată a fost blocată în față de o dubă albă nemarcată care a fost incendiată și în spate de un sedan Mercedes. „Imediat, hoții au început să tragă pe părțile laterale ale vehiculului, iar agenţii au răspuns printr-o portiță din dubă. Șoferul transportorului a eliberat apoi vehiculul” care îi bloca duba în față „pentru a merge rapid la cea mai apropiată secție de poliție”, a detaliat el.

Prezent alături de procuror, prefectul de Isère, Louis Laugier, a asigurat că „se folosesc toate mijloacele pentru a-i prinde pe atacatori, sunt mobilizați zeci de polițiști și jandarmi”.

Hoţii au fugit cu o maşină

Un vehicul „legat” de atacul asupra dubei blindate a fost găsit ars în Pont-de-Claix, situat în suburbiile de sud ale oraşului Grenoble, a explicat jandarmeria pentru AFP. O anchetă pentru „tâlhărie armată de către o bandă organizată și asociație criminală în vederea comiterii unei infracțiuni” a fost deschisă de procuratură.

Hoţii au reuşit să fugă cu ajutorul unei maşini.

Citeşte şi: Austria zice că nu intrăm nici anul acesta în Schengen

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS