20.6 C
Craiova
vineri, 11 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUraganul Milton a făcut cel puţin 15 morţi în SUA înainte să se îndrepte spre ocean

Uraganul Milton a făcut cel puţin 15 morţi în SUA înainte să se îndrepte spre ocean

Cel puțin 15 oameni au murit în urmatrecerii prin statul american a uraganului Milton. Furtuna a luat apoi calea Atlanticului. Milioane de locuințe au rămas fără curent electric.

Furtuna a luat calea Atlanticului după ce a adus cantități imense de precipitații în peninsula Florida, unde a provocat cel puțin 27 de tornade, suflând cu un vânt de până la 120 de kilometri la oră, care a lăsat fără curent electric milioane de locuințe.

Peste 2,6 milioane de clienţi din Florida nu au încă electricitate, conform datelor de joi seara, potrivit PowerOutage.us, numărul fiind însă în scădere de la 3,3 milioane, câţi erau în această situaţie joi dimineaţa.  

Furtuna nu a declanșat o creștere catastrofală a nivelului apelor din Golful Mexic, cum se temeau experții, dar aria mare pe care a acționat și inundațiile sunt de proporții ce vor rămâne în istorie.

Uraganul Milton a făcut 15 morţi

Bilanţul morţilor este următorul: comitatul St. Lucie: 6, Pinellas: 2, Volusia: 4, Citrus: 1, Hillsborough: 1, Polk: 1.

Un băiat de 14 ani, care se agățase de o bucată de gard, în mijlocul apelor, a fost salvat în orașul Tampa.

Acoperișul stadionului Tropicana Field, din Tampa Bay, a fost spulberat de vântul puternic. Stadionul a fost o zonă de așteptare pentru echipele de intervenție, cu mii de paturi instalate pe teren. Totul a fost însă relocat înainte să lovească urgia.

O macara a căzut de pe o clădire din St. Petersburg, distrugând o mare parte din construcție. A fost ca un accident feroviar, au povestit martorii.

Decizia de a nu urma îndemnul la evacuare al autorităților nu a mai părut una bună când a lovit urgia.

Imagini din satelit arată distrugerile provocate în Florida de uraganul Milton. Pagubele sunt semnificative, dar Florida a evitat totuși cel mai dezastruos scenariu.

„Furtuna a fost semnificativă, dar, din fericire, acesta nu a fost cel mai rău scenariu. Furtuna a slăbit înainte de a atinge țărmul, iar ridicarea nivelului apei, așa cum a fost raportată inițial, nu a fost la fel de semnificativă, în general, precum cea observată la uraganul Helene“, a declarat guvernatorul Ron Desantis.

Operațiunile de salvare continuă.

Citeşte şi: Proiectele de reabilitare inițiate de PNL transformă patrimoniul cultural al Craiovei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS