10.6 C
Craiova
luni, 14 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoi fraţi din comuna Unirea, judecaţi pentru tentativă de omor calificat

Doi fraţi din comuna Unirea, judecaţi pentru tentativă de omor calificat

Tribunalul Dolj a stabilit primul termen de judecată într-un dosar în care doi fraţi din comuna Unirea, Dolj, au fost deferiţi justiţiei pentru tentativă de omor calificat. Potrivit oamenilor legii, cei doi inculpaţi au bătut şi înjunghiat doi tineri din localitate. Incidentul violent a avut loc în seara zilei de 8 februarie, într-o parcare din comuna Unirea.

Poliţiştii doljeni au explicat că victimele au suferit leziuni care le-au pus viaţa în pericol.
„În seara zilei de 08 februarie, poliţişti au fost sesizați cu privire la faptul că, doi tineri de 25 şi 29 de ani, din comuna Unirea, ar fi fost agresaţi fizic de alţi doi tineri de 22 şi 23 de ani, din localitate. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă poliţiştii. Cei doi tineri de 25 şi 29 de ani, care prezentau leziuni traumatice, au fost transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Din cercetările efectuate s-a stabilit că în seara zilei de 08 februarie, cele două victime, în timp ce se aflau într-o parcare din localitatea Unirea, ar fi fost agresate fizic (lovite cu un obiect contondent şi obiect tăietor-înţepător) de către cei doi tineri de 22 şi 23 de ani. În urma examinării medico-legale, s-a stabilit că victimele prezintă leziuni traumatice care le-au pus viaţa în primejdie”, au precizat poliţiştii doljeni.

Cercetările au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au dispus reţinerea suspecţilor pentru 24 de ore. Cei doi inculpaţi au fost arestaţi preventiv pe 10 februarie. Mandatele de arestare au fost emise de Tribunalul Dolj.

Doi fraţi din comuna Unirea, judecaţi pentru tentativă de omor calificat

Inculpaţii au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv, la sfârşitul lunii mai. Cei doi fraţi sunt acuzaţi de tentativă de omor calificat (asupra a două sau mai multe persoane). Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj. În septembrie, Curtea de Apel Craiova a respins contestaţiile inculpaţilor împotriva hotârârii judecătorului de cameră preliminară, care a dispus începerea judecăţii. Tribunalul Dolj a fixat primul termen de judecată în acest dosar pentru data de 29 octombrie. Tot în septembrie, Tribunalul Dolj a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de cei doi inculpaţi. Hotărârea judecătorilor doljeni a fost menţinută de Curtea de Apel Craiova, instanţă care a respins contestaţiile formulate de inculpaţi.

Tentativă de omor după un incident în trafic

În rechizitoriul întocmit, procurorii doljeni au explicat că totul a pornit după un incident în trafic, între victime şi unul dintre inculpaţi.
„Persoanele vătămate se deplasau cu maşina Audi A5 cu viteză redusă, spre biserica situată în centrul comunei. La un moment dat, după ce au trecut de biserică, în spatele maşinii a venit maşina marca BMW, condusă de inculpatul(…), care a început să claxoneze, după care s-a poziţionat cu maşina sa paralel cu autoturismul marca Audi A5. Inculpatul i-a adresat injurii persoanei vătămate, reproşându-i faptul că circulă cu o viteză redusă. Datorită acestuia fapt, persoana vătămată s-a dat jos din maşina sa şi a mers în dreptul maşinii marca BMW. Conflictul verbal dintre aceştia a continuat până când inculpatul a plecat de la faţa locului, la domiciliu său(…). L-a apelat telefonic pe fratele său, căruia i-a relatat incidentul avut în trafic”, au susţinut anchetatorii.

În aceeaşi seară, cei doi fraţi i-au găsit pe tinerii de 25 şi 29 de ani şi i-au atacat.
Medicii legişti au stabilit că unul dintre tinerii agresaţi a avut nevoie de 50 de zile de îngrijiri medicale. Celălalt a avut nevoie de 40 de zile de îngrijiri medicale. Medicii au mai stabilit că leziunile au pus în primejdie viaţa victimelor.

Citeşte şi: Bărbat din Segarcea, arestat după ce a ameninţat şi lovit un poliţist

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS