20.3 C
Craiova
vineri, 11 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjWeekend cu multe misiuni pentru jandarmii gorjeni

Weekend cu multe misiuni pentru jandarmii gorjeni

În weekendul 11-13 octombrie, jandarmii gorjeni sunt angrenați în misiuni specifice de asigurare a unui climat de ordine si siguranță publică pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale la manifestările cultural–artistice și sportive care se desfășoară în județul Gorj.

Jandarmii vor fi prezenți pentru siguranța participanților la următoarele evenimente publice:

  • la Sala Sporturilor din municipiul Târgu Jiu
  • la meciul de fotbal din Liga a III-a dintre echipele CS Vulturii Fărcășești și ACS Speed Academy
  • la Festivalul Tocanului din Novaci
  • la Zilele comunei Glogova
  • la Festivalul Luminii organizat în Parcul Central din municipiul Târgu Jiu
  • la concursul de automobilism viteză în coastă Cupa Stejeret pe traseul DJ 675 Târgu Cărbunești – Țicleni

„Recomandăm participanților la aceste manifestări cultural-artistice și sportive, să respecte îndrumările organizatorilor și ale forțelor de ordine, să evite conflictele, să adopte un comportament civilizat, să acorde atenție copiilor, bunurilor personale, să evite zonele aglomerate, iar dacă observă fapte de natură antisocială, să solicite sprijinul forțelor de ordine prezente în teren sau să apeleze numărul de urgență 112.

Jandarmii montani, prezenți la Rânca, Runcu și Tismana

Jandarmii montani din Rânca, Runcu și Tismana sunt prezenți în zonele montane și acționează pentru informarea și îndrumarea turiştilor.

Dacă vă deplasați în zonele montane, vă recomandăm să vă informați în prealabil cu privire la condițiile meteo, să vă echipați adecvat, să nu vă expuneți la riscuri și să solicitați sprijinul echipajelor de intervenție dacă întâmpinați probleme.

În atenția noastră se află și activitățile de picnic și vă informăm pe această cale să aprindeți focul în locurile special amenajate și să îl supravegheați, să aruncați deșeurile rezultate în containere și să lăsați locul de picnic curat şi nealterat. În cazul în care întâlniți animale sălbatice, să nu le hrăniți, să vă îndepărtați din zona de pericol și să sesizați autoritățile competente.

Reamintim că se poate solicita sprijinul jandarmilor gorjeni atunci când situaţia impune prin apelarea numărului unic de urgențe 112 sau în mod direct celui mai apropiat echipaj de jandarmerie”, conform IJJ Gorj.

Citeşte şi: Femeie accidentată pe trecere de pietoni de o şoferiţă care a fugit

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS