13.7 C
Craiova
sâmbătă, 12 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarian Vanghelie, acuzat într-un nou dosar

Marian Vanghelie, acuzat într-un nou dosar

Procurorii DNA au extins cercetările în dosarul „ECONOMAT”, în care fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, este acuzat de comiterea unor infracțiuni economice. Anchetatorii au deschis un nou dosar, în care prejudiciul se ridică la 180 de milioane de lei. Vanghelie și alte persoane ar fi vândut bunuri și servicii la prețuri supraevaluate către instituțiile aflate în subordinea Primăriei Sectorului 5.

Primul dosar „ECONOMAT” a fost deschis în perioada în care Marian Vanghelie era încă primar al Sectorului 5.

Conform anchetatorilor, el și mai mulți complici au fost acuzați de comiterea unor infracțiuni economice, cu un prejudiciu inițial evaluat la 30 de milioane de euro. Deși acest dosar se află pe masa judecătorilor, Vanghelie, devenit ulterior consilier local, ar fi continuat afacerile suspecte cu instituțiile din subordinea primăriei, scrie Gandul.

Care sunt noile acuzații

Noile acuzații includ constituirea unui grup infracțional organizat, instigare la abuz în serviciu și instigare la delapidare, printre alte fapte. Prejudiciul calculat în urma primelor expertize contabile din acest nou dosar este de aproximativ 500 de milioane de lei, iar ancheta continuă cu noi verificări.

Procurorii au emis ordonanțe de sechestru asupra conturilor bancare și bunurilor implicate pentru a recupera prejudiciul estimat. Totodată, societățile prejudiciate au fost invitate să colaboreze cu autoritățile pentru evaluarea completă a pagubelor.

Citeşte şi: Câștigătoarea Nobelului pentru Literatură nu vrea să sărbătorească obținerea premiului când lumea este devastată de războaie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS