13.1 C
Craiova
duminică, 13 octombrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalKamala Harris îl acuză pe Trump că îşi ascunde raportul medical: „Nu este apt să exercite acest mandat”

Kamala Harris îl acuză pe Trump că îşi ascunde raportul medical: „Nu este apt să exercite acest mandat”

Vicepreşedinta americană Kamala Harris l-a acuzat sâmbătă pe Donald Trump de lipsă de transparenţă cu privire la starea lui de sănătate după ce şi-a publicat propriul raport medical, evidenţiind astfel diferenţa de vârstă dintre ei de aproape 20 de ani, relatează AFP, transmite Agerpres.

„Pentru mine este clar că el şi echipa sa nu doresc ca poporul american să vadă cu adevărat ce face şi să ştie dacă este apt pentru a îndeplini funcţia de preşedinte al Statelor Unite”, a declarat candidata democrată în alegerile din 5 noiembrie.

„El nu este apt să exercite acest mandat”, le-a spus ea jurnaliştilor înainte de a pleca în statul disputat Carolina de Nord (sud-est), recent devastat de uraganul Helene.

Raportul medical detaliat publicat sâmbătă de Casa Albă concluzionează că Harris, 59 de ani, are „rezistenţa fizică şi mintală necesară pentru a îndeplini cu succes sarcinile preşedinţiei” Statelor Unite şi are o „stare excelentă de sănătate”.

Replica echipei lui Trump

Echipa de campanie a lui Donald Trump a reacţionat asigurând într-un comunicat că fostul preşedinte nu are de ce să invidieze forma Kamalei Harris, dimpotrivă.

Pentru Steven Cheung, director de comunicare al campaniei lui Donald Trump, ea are un program „mult mai uşor” decât cel al adversarului ei, pentru că, spune el, nu are „rezistenţa preşedintelui Trump”.

Candidatul republican a publicat deja voluntar mai multe rapoarte ale medicilor care „toate concluzionează că Donald Trump este într-o stare de sănătate perfectă şi excelentă”, a adăugat purtătorul său de cuvânt.

Citeşte şi: Marian Vanghelie, acuzat într-un nou dosar

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS