18.4 C
Craiova
duminică, 13 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRegele Charles nu și-a respectat o promisiune legată de transparența financiară a familiei regale

Regele Charles nu și-a respectat o promisiune legată de transparența financiară a familiei regale

Familia regală din Marea Britanice a încălcat promisiunea făcută și nu a dezvăluit publicului cadourile oficiale primite în ultimii patru ani, conform The Guardian.

Oficialii de la Casa de Windsor au dat vina pe pandemie, schimbarea domniei şi planificarea încoronării de anul trecut pentru incapacitatea lor de a publica detalii despre cadourile primite de membrii familiei regale, scrie News.ro.

Reticenţa familiei regale vine ca urmare a controversei legate de scandalul „bani în schimbul onorurilor” în care a fost implicată principala fundaţie caritabilă a regelui, care a condus la o anchetă a poliţiei care a fost abandonată anul trecut fără o explicaţie completă din partea Scotland Yard sau a Procuraturii Coroanei.

De asemenea, aceasta survine după dezvăluirile conform cărora Charles, pe vremea când era Prinţ de Wales, a acceptat 2,6 milioane de lire sterline în numerar de la un politician din Qatar pentru o altă organizaţie caritabilă a sa, Fondul caritabil al Prinţului de Wales.

Ducele de York s-a confruntat, de asemenea, cu acuzaţii conform cărora, atunci când era membru în activitate al familiei regale, a folosit călătoriile oficiale în străinătate pentru a derula afaceri private.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Mediului: Înscrierile în timp record în Programul Casa Verde vor fi verificate

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS