18.4 C
Craiova
duminică, 13 octombrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAl doilea atac armat în câteva luni la o școală evreiască din Toronto

Al doilea atac armat în câteva luni la o școală evreiască din Toronto

O şcoală evreiască din Toronto a fost vizată sâmbătă de focuri de armă pentru a doua oară în câteva luni. Nu au fost înregistrați răniţi, a anunţat poliţia. Atacul are loc pe fondul unei creşteri a actelor antisemite în Canada de la izbucnirea războiului din Fâşia Gaza, scrie AFP.

La puţin timp după orele 04.00, au fost trase focuri de armă „dintr-un vehicul” la şcoala primară de fete Bais Chaya Mushka din cartierul North York, în nordul oraşului.
Un incident similar vizând aceeaşi instituţie a avut deja loc în mai şi poliţia încearcă să afle dacă cele două episoade au legătură.

Nimeni nu era prezent în interior şi nu s-au înregistrat răniţi, a precizat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliţiei. Doar o fereastră a fost spartă.

Incidentul a avut loc într-un moment în care comunitatea evreiască sărbătoreşte Yom Kippur, cea mai sfântă zi a iudaismului.

„Foarte tulburat”, premierul canadian Justin Trudeau a afirmat că „este din tot sufletul alături de elevii, personalul şi părinţii care trebuie să se simtă îngroziţi şi copleşiţi de această veste astăzi”.

CITEȘTE ȘI: Un bărbat care a mâncat ciuperci otrăvitoare a ajuns la spital cu ajutorul poliției

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS