17.9 C
Craiova
duminică, 13 octombrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinLa 90 de ani, Giorgio Armani încă nu vrea să se retragă din activitate

La 90 de ani, Giorgio Armani încă nu vrea să se retragă din activitate

Giorgio Armani, fondatorul brandului de modă italian omonim, a declarat că intenţionează să se retragă din activitate în următorii doi sau trei ani, potrivit unui interviu publicat duminică, informează Reuters.

Creatorul de modă a împlinit vârsta de 90 de ani pe 11 iulie 2024 şi, până în prezent, a fost foarte rezervat în legătură cu planurile de succesiune ale companiei pe care a înfiinţat-o în 1975 şi pe care încă o controlează cu o mână fermă.

„Îmi pot da încă doi sau trei ani în fruntea companiei. Nu mai mult, ar fi negativ”, a declarat el pentru cotidianul italian Corriere della Sera.

Giorgio Armani a dezvăluit că are parte de nopţi marcate de nelinişte, în care visează la un viitor în care „nu mai trebuie să fiu eu cel care spune ‘Da’ sau ‘Nu'”.

El a adăugat că a fost vizat de câteva abordări „puţin mai insistente ca de obicei” din partea unor potenţiali investitori externi în compania sa. „Dar, pentru moment, nu văd nicio posibilitate”, a adăugat el.

Giorgio Armani nu are moștenitori

Întrucât Giorgio Armani nu are copii cărora să le transmită moştenirea, au existat speculaţii cu privire la viitorul pe termen lung al „imperiului” Armani şi dacă, într-o industrie dominată de conglomerate de lux, precum LVMH şi Kering, acesta va putea să îşi menţină independenţa la care designerul italian ţine atât de mult.

În interviul acordat pentru Corriere della Sera, Giorgio Armani a declarat că a „construit un fel de structură, un proiect, un protocol” pentru a-şi reglementa succesiunea, fără a oferi însă alte detalii.

Anul trecut, Reuters a relatat despre un document deţinut de un notar din Milano, care stabileşte viitoarele principii de conducere pentru cei care vor moşteni grupul, şi despre un alt document, care detaliază aspecte precum protejarea locurilor de muncă în cadrul companiei.

CITEȘTE ȘI: Cum va fi vremea în perioada următoare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS