17.9 C
Craiova
duminică, 13 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisAryna Sabalenka a mai ridicat un trofeu! Bielorusa, „încoronată“ la Wuhan

Aryna Sabalenka a mai ridicat un trofeu! Bielorusa, „încoronată“ la Wuhan

Aryna Sabalenka, numărul doi mondial, a câștigat turneul WTA 1000 de la Wuhan. Ea a trecut în ultimul act de favorita gazdelor, Qinwen Zheng (7 WTA), scor 6-3, 5-7, 6-3, la capătul unei partide care a durat două ore și 41 minute de joc.

În semifinale, campioana din acest an de la Australian Open și US Open a trecut de Cori Gauff (4 WTA), scor 1-6, 6-4, 6-4, la capătul unei reveniri de senzație. De cealaltă parte, Zheng s-a impus în duelul 100% chinez, disputat în compania lui Xinyu Wang (51 WTA), scor 6-3, 6-4.

De notat faptul că, în precedentele trei întâlniri directe, jucătoarea din Asia nu a reușit să câștige nici măcar o dată pe serviciul Arynei. De această dată, în setul doi al finalei, Qinwen a reușit să facă break de 3 ori.

Până la întâlnirea de azi, Sabalenka avea 3 victorii la rând cu Zheng, ultima dintre ele în septembrie anul acesta, la US Open, când bielorusa s-a impus clar, 6-1, 6-2. Mai mult, chinezoaica nu a reușit în niciuna dintre cele 3 întâlniri precedente să câștige măcar un set sau să facă măcar o dată break pe serviciul Arynei, scrie Eurosport.

Cu victoria de duminică, bielorusa și-a trecut în palmares al treilea titlu la Wuhan, după victoriile din 2018, respectiv 2019, și a ajuns la 17 succese în această competiție și la 20 de victorii în ultimele 21 de partide disputate în circuitul WTA.

Citeşte şi: Jannik Sinner l-a învins încă o dată pe Djokovic şi a triumfat la Shanghai

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS