24 C
Craiova
luni, 14 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCererea de ridicare a imunităţii deputatului Nelu Tătaru, la vot în Parlament

Cererea de ridicare a imunităţii deputatului Nelu Tătaru, la vot în Parlament

Cererea de ridicare a imunităţii deputatului Nelu Tătaru intră, astăzi, la vot în Camera Deputaţilor.

Comisia juridică urmează să dea luni raport pe solicitarea ministrului Justiţiei, aşa cum s-a stabilit în şedinţa Biroului Permanent al Camerei. Cererea va fi supusă votului plenului. Ridicarea imunităţii parlamentarului se face cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi.
Conducerea Camerei Deputaţilor s-a reunit, vineri, de la ora 14.15, în şedinţă online, la scurt timp după ce DNA a cerut încuviinţarea pentru percheziţii informatice şi domiciliare în cazul lui Nelu Tătaru.

Ministrul justiţiei a adresat preşedintelui Camerei Deputaţilor în cursul zilei cererea de ridicare a imunităţii parlamentare a deputatului PNL, în sensul încuviinţării efectuării procedurilor privind percheziţia.
Scrisoarea ministrului Justiţiei a fost trimisă Comisiei juridice, care are termen de depunere a raportului până luni, la ora 13.00.
Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru, ar fi primit ca mită, în decurs de 3 luni, sume de bani între 100 şi 500 de lei, precum şi alimente, de la 45 de persoane, conform DNA. Tătaru, însoţit de avocat, a fost prezent joi la sediul DNA Iaşi, unde i s-au prezentat acuzaţiile din dosar.

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat vineri că PSD va vota pentru ridicarea imunităţii fostului ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, după ce DNA a cerut încuviinţarea Camerei Deputaţilor pentru percheziţii informatice şi domiciliare, el arătând că nu a mai fost nicio excepţie de foarte mulţi ani şi că în sfârşit, au înţeles că Parlamentul nu este pentru imunitate pentru fapte penale, ci pentru declaraţii politice.

Citește și: Cod galben de vânt în Gorj şi Vâlcea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS