24 C
Craiova
luni, 14 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAl doilea semestru al Programului SURE

Al doilea semestru al Programului SURE

American Councils și EdVenture Partners lansează al doilea semestru al Programului SURE pentru a combate dezinformarea și a promova coeziunea socială în comunitățile unde locuiesc refugiați din Ucraina.

American Councils for International Education, o organizație de top în domeniul schimburilor academice și culturale internaționale, colaborează cu EdVenture Partners (EVP), o agenție experimentată din SUA cunoscută pentru crearea multor dintre cele mai importante programe de impact social pentru tinerii din universități, pentru a lansa al doilea semestru al programului Studenți pentru o Europă Unită și Rezilientă (SURE).

SURE încurajează studenții universitari să promoveze coeziunea socială și să combată narațiunile false în Moldova, Polonia, România și Slovacia. Sponsorizat de Departamentul de Stat al SUA, proiectul urmărește să crească gradul de conștientizare publică cu privire la dezinformarea dăunătoare și să asigure coexistența pașnică pentru refugiații ucraineni în comunitățile gazdă.
American Councils și EVP vor implementa o competiție între universități din 4 țări diferite. Echipele care participă la SURE vor desfășura cercetări primare și secundare necesare pentru a dezvolta, aplica și măsura succesul unei campanii atât online, cât și offline, axată pe combaterea propagandei menite să provoace tensiuni între Ucraina, refugiații din Ucraina și comunitățile gazdă.

Beneficiarii direcți sunt studenții universitari

În al doilea semestru al competiției, echipele din Moldova, Polonia, România și Slovacia vor concura pentru șansa de a fi una dintre echipele selectate să-și prezinte proiectul în cadrul competiției finale a programului SURE, care va avea loc la Viena, Austria, în februarie 2025. Publicul evenimentului va include lideri de rang înalt, experți în domeniu și invitați speciali.

Beneficiarii direcți sunt studenții universitari din cele patru țări, în timp ce beneficiarii indirecți includ publicul larg, ONG-uri, comunități locale de afaceri și mass-media.
Programul SURE abordează amenințarea campaniilor de dezinformare care vizează crearea de neîncredere și frică între refugiații din Ucraina și comunitățile lor gazdă.

Cu aproape 50 de ani de expertiză în schimburi academice și culturale internaționale, American Councils implementează programe sponsorizate de guvernul SUA și inițiative educaționale centrate pe studenți în peste 115 țări. În colaborare cu Departamentul de Stat al SUA și secțiile de diplomație publică ale Ambasadelor SUA, American Councils îmbunătățește gândirea critică și alfabetizarea media a studenților. EdVenture Partners (EVP), partener tehnic în programul SURE, este specializat în proiectarea programelor academice experimentale, oferind studenților puterea de a dezvolta soluții creative la provocările reale în peste 900 de universități din 76 de țări.

Citește și: Gorj: Festivalul Revive revine la Godinești

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS