24.5 C
Craiova
luni, 14 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaCraiova: Atelier de lucru dedicat temelor ecologice și protecției mediului, la Aman

Craiova: Atelier de lucru dedicat temelor ecologice și protecției mediului, la Aman

Biblioteca Aman va găzdui mâine, la ora 12:30, un atelier de lucru dedicat temelor ecologice și protecției mediului. La acest eveniment vor participa elevi de la Liceul „Voltaire”, alături de elevi și profesori Erasmus din Italia, Grecia, Lituania și Turcia.

Atelierul este organizat în cadrul proiectului Erasmus „You`r Nature, You`r Future”, realizat de Liceul „Voltaire”. Are drept scop promovarea interculturalității, a comportamentelor sustenabile și a conștientizării importanței protecției mediului înconjurător. Prin activități interactive și educative, participanții vor explora soluții ecologice inovative și vor dezvolta competențe esențiale pentru viitorul lor și al comunităților din care fac parte.

În cadrul evenimentului, elevii vor viziona filmul documentar „12th Hour”, în limba engleză. Este un material exclusiv oferit prin baza de date e-LibraryUSA a Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii. Filmul abordează probleme critice legate de schimbările climatice și protecția mediului, oferind o perspectivă globală asupra provocărilor de mediu actuale.

Participanții vor lua parte la un atelier STEM, unde vor folosi Ozobots – mici roboți educaționali programați să simuleze soluții pentru probleme ecologice, învățând astfel să își dezvolte abilități de rezolvare a problemelor și să găsească soluții inovative pentru protejarea mediului.

Prin acest atelier, organizatorii își propun să accentueze importanța educației ecologice și să încurajeze dezvoltarea de programe și comportamente sustenabile. Acestea sunt menite să contribuie la protejarea resurselor naturale și la conservarea mediului înconjurător.

Citește și: Peste 200 de autori de infracțiuni prinși în flagrant într-o singură zi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS