9.2 C
Craiova
marți, 15 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj40 de tineri din sistemul DGASPC Gorj, implicați în proiectul „Pregătiți pentru viață"

40 de tineri din sistemul DGASPC Gorj, implicați în proiectul „Pregătiți pentru viață”

40 de tineri din sistemul de protecție specială al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, însoțiți de 6 angajați ai Direcției, s-au aflat în perioada 11-13 octombrie, la Eșelnița, în județul Mehedinți, în cadrul proiectului „Pregătiți pentru viață”, implementat de către Ministerul Familiei,Tineretului și Egalității de Șanse. Scopul proiectului a fost organizarea de tabere de week-end destinate copiilor cu vârsta de peste 14 ani din sistemul de protecție specială.

Tabăra la care au participat tinerii din sistemul de protecție a fost organizată prin intermediul Casei de Cultură a Studenților Craiova, cazarea făcându-se în două pensiuni. DGASPC Gorj a pus la dispoziția grupului două mijloace de transport. Pe parcursul celor trei zile petrecute, copiii și tinerii din sistemul de protecție al DGASPC Gorj au participat la activități destinate pregătirii lor pentru o viață independentă, astfel încât să fie pregătiți să se integreze mai ușor în societate și să facă față unor situații de risc.

De asemenea, s-a urmărit dezvoltarea spiritului de echipă prin implicarea participanților în activități de grup. Totodată, tinerii au avut posibilitatea de a admira Chipul lui Decebal sculptat în stâncă și de a petrece momente relaxante în parcul din Orșova. Seara, aceștia s-au dedicat socializării și jocurilor de grup.

Tabere pentru socializare

Tinerii din sistemul de protecție specială al DGASPC Gorj, care au participat la tabăra din acest sfârșit de săptămână, s-au bucurat din plin de ansamblul activităților derulate și consideră că au avut parte de o experiență de care își vor aminti cu drag. Reamintim faptul că, pe parcursul sezonului estival, tot prin programe derulate de către Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, un număr de 42 de copii și tineri din sistemul de protecție s-au bucurat de tabere pe litoralul românesc.

„Ne bucurăm pentru fericirea trăită de copiii și tinerii noștri și pentru deprinderile de viață însușite de aceștia. Le mulțumim pe această cale tuturor celor implicați în acest demers: doamnei Natalia Intotero, Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, reprezentanților Casei de Cultură a Studenților Craiova, precum și colegilor noștri care i-au însoțit pe copii pe tot parcursul deplasării”, a declarant Laurențiu Diaconescu, directorul DGASPC Gorj.

Citește și: Negocieri pentru salarii mai mari la CEO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS