9.2 C
Craiova
marți, 15 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVânzători de substanţe psihoactive noi, în arest

Vânzători de substanţe psihoactive noi, în arest

Tribunalul Dolj a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de patru tineri acuzaţi de constituirea unui grup infracțional, efectuarea de operațiuni cu produse psihoactive şi trafic de droguri de mare risc. Cei patru inculpaţi au fost arestataţi în noiembrie 2023. Potrivit anchetatorilor, suspecţii au vândut substanțe cu efect psihoactiv apătute recent pe piaţa drogurilor din Dolj. Este vorba de canabinoizii sintetici ADB-BUTINACA, MDMB-PINACA şi MDMB-4en-PINACA, ultimul fiind drog de mare risc.

Procurorii DIICOT au explicat că membrii grupului infracţional au vândut droguri începând cu luna februarie 2023.
„În perioada februarie – octombrie 2023, cinci inculpați, membri ai grupului infracțional organizat, au deținut și comercializat, în mod repetat cantități de noi substanțe cu efect psihoactiv (ADB-BUTINACA, 5F-MDMB-PINACA), precum și droguri de mare risc (MDMB-4en-PINACA), pentru suma de 10 lei pentru o doză”, au precizat anchetatorii.

Pe 31 octombrie, unul dintre inculpați a fost prins în flagrant, în timp ce vindea 40 de pachețele conținând substanțe psihoactive noi. În aceeaşi zi, au fost puse în aplicare tri mandate de percheziție domiciliară, pe raza județului Dolj. Au fost descoperite și ridicate peste 200 pachețele cu substanțe psihoactive noi, cântare electronice şi 14 telefoane mobile, plus diverse sume de bani.

Traficanţi de droguri, în arest preventiv

Pe 1 noiembrie 2023, patru dintre suspecţi au fost duşi la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii au admis solicitarea procurorilor şi au dispus arestarea inculpaţilor. În cazul unei inculpate, care se sustragea urmăririi penale, a fost solicitată arestarea preventivă în lipsă. Inculpata a fost arestată pe 15 ianuarie, anul acesta. La începutul lunii octombrie, Tribunalul Dolj a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de patru inculpaţi din acest dosar. Un alt inculpat a fost plasat sub contol judiciar în noiembrie 2023, printr-o hotărâre a Curţii de Apel Craiova.
Între timp, în aprilie, cei cinci inculpaţi au fost deferiţi justiţiei. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj şi este încă în procedura de cameră preliminară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS