20.6 C
Craiova
marți, 15 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalRomânia U21 - Elveţia U21 / Pancu: „Trebuie să fim mai atenţi decât de obicei!“

România U21 – Elveţia U21 / Pancu: „Trebuie să fim mai atenţi decât de obicei!“

Echipa naţională de tineret a României întâlneşte selecţionata Elveţiei, marţi, de la ora 19.00, pe Stadionul Giuleşti din Capitală, în ultima sa partidă din cadrul preliminariilor EURO U21 din 2025.

Selecţionerul Daniel Pancu, a declarat că jucătorii săi trebuie să fie mai atenţi decât de obicei în meciul cu Elveţia, pentru că nu va mai fi alt joc pentru a repara ceva în cazul unor greşeli.

„Meciurile decisive se câştigă respectând trei lucruri esenţiale: în primul rând să nu ne asumăm niciun risc în jumătatea noastră, apoi concentrare maximă la tot ce înseamnă fază fixă ofensiv şi defensiv şi, în ultimul rând, să rămânem 11 contra 11 cât mai mult timp, dacă e posibil pe toată durata jocului. Jocul îl abordăm la victorie, nu se discută lucrul ăsta. Doar că trebuie să fim mai atenţi decât de obicei şi la alte aspecte, pentru că s-ar putea să nu mai avem timp să revenim. Adică 100% e ultimul meci, e decisiv şi nu mai avem altul la dispoziţie ca să reparăm dacă o să greşim ceva mâine. Dar nu vom greşi.

Am încercat să nu transmitem niciun fel de tensiune jucătorilor. Suntem la finalul unei campanii în care evoluţiile noastre au fost în cea mai mare parte reuşite, bune sau foarte bune. Este ultimul joc al acestei grupe şi suntem pe prima poziţie a clasamentului, absolut meritat după evoluţiile noastre. Este un joc de EURO pentru că mâine întâlnim un adversar de EURO, cu jucători care au participat la un turneu final, cum avem şi noi patru în lot în acest moment“, a spus Daniel Pancu.

„Am ajuns cu calificarea pe masă“

Daniel Pancu a explicat că îşi doreşte să ducă mai departe tradiţia naţionalei de tineret a României de a se califica la turneul final al Campionatului European.

„În meciul precedent cu Muntenegru am redevenit noi (n.r. – România a învins cu 6-2), cei care am început această campanie, noi care avem bucuria de a juca fotbal, noi care avem datoria de a duce mai departe o tradiţie a naţionalelor de tineret din ultima vreme, mă refer la calificările acestea la un turneu final. Nu a fost un obiectiv acesta al calificării, vorbesc foarte serios. Obiectivul meu a fost să jucăm fotbal şi cât mai mulţi jucători să facă pasul către naţionala mare, dar am ajuns acum cu calificarea pe masă”, a încheiat selecţionerul naţionalei de tineret.

România este pentru moment lider, cu 19 puncte (9 jocuri), urmată de Elveţia, 18 p (9 j), Finlanda, 17 p (9 j), Albania, 13 p (9 j), Muntenegru, 7 p (9 j), Armenia, 2 p (9 j).

Ultimele meciuri din grupă vor avea azi, 15 octombrie, România – Elveţia, Finlanda – Muntenegru şi Albania – Armenia.

Citeşte şi: România U20, egal in extremis obținut în duelul cu Elveția

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS