25.1 C
Craiova
marți, 15 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProtest la Penitenciarul Maximă Siguranță Craiova

Protest la Penitenciarul Maximă Siguranță Craiova

Polițiștii de la Penitenciarul de Maximă Siguranță din Craiova au refuzat să intre astăzi la lucru. Sindicaliștii sunt nemulțumiți de condițiile de muncă insalubre, lipsa de personal și scăderea siguranței lor.

Au protestat inițial la poartă și au continuat apoi la interior. În Penitenciarul Craiova sunt acum aproape 900 de deținuți. Pentru a le face față, susțin sindicaliștii, ar mai fi nevoie de 100 de polițiști. La nivel național, deficitul de personal s-ar ridica la 7.000 de oameni.

Sindicaliștii din Craiova spun că din acest motiv, angajații nu își pot lua concedii, fiind înregistrate restanțe chiar și de doi ani, nu pot fi asigurate toate secțiile din Penitenciar, iar unii nu ajung nici la masă.

În plus, potrivit acestora, mașinile pe care le au la dispoziție sunt vechi și pun probleme la transportul deținuților. Au fost peste 10 incidente în ultimele luni, unele mașini luând foc. Mai mult, nu de puține ori, polițiștii de penitenciar au fost atacați de deținuți cu diverse obiecte și chiar materii fecale și reclamă faptul că cei cu boli grave transmisibile nu sunt izolați.

Citește și: Guvernul se alătură campaniei care marchează Ziua Părinților de Îngeri

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS