17.3 C
Craiova
miercuri, 16 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn avocat a încercat să mituiască un ofiţer din cadrul IPJ Dolj cu 5.000 de euro

Un avocat a încercat să mituiască un ofiţer din cadrul IPJ Dolj cu 5.000 de euro

Procurorii DNA au dispus plasarea sub control judiciar a unui avocat din cadrul Baroului Olt, acuzat de dare de mită. Potrivit DNA, avocatul ar fi încercat să mituiască cu 5.000 de euro un ofiţer din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dolj. În schimbul banilor, avocatul ar fi încercat să obţină oschimbarea încadrării juridice a faptei pentru doi clienţi ai săi, cetăţeni modoveni. Luni, pe 14 octombrie, avocatul a fost prins în flagrant de ofiţerii anticorupţie.

Anchetatorii au explicat că, în schimbul banilor, avocatul încerca să obţină o încadrare juridică mai blândă pentru clienţii săi. Este vorba de doi cetăţeni moldoveni, cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de contrabandă calificată.

„La începutul lunii octombrie 2024, în calitate de apărător ales a doi cetățeni moldoveni cercetați de IPJ Dolj – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice pentru comiterea infracțiunii de contrabandă calificată, inculpatul ar fi oferit cu titlu de mită suma de 5.000 de euro unui ofițer de poliție pentru ca acesta să schimbe încadrarea juridică a faptelor comise de clienții săi din contrabandă calificată în contrabandă simplă, faptă pedepsită mult mai blând.
La data de 14.10.2024, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. În urma audierii în calitate de suspect și inculpat, avocatul a recunoscut în totalitate comiterea faptei”, au precizat anchetatorii.

Avocat acuzat de dare de mită, sub control judiciar

În aceeaşi zi, după audieri, inculpatul a fost plasat sub control judiciar. Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte mai multe obligaţii. Una dintre ele este să nu exercite profesia de avocat. Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor, se poate dispune luarea unei alte măsuri preventive. Procurorii DNA au fost sprijinţi de ofiţerii Serviciului Anticorupție Dolj și de Brigada de Operațiuni Speciale Craiova.

Citeşte şi: Vânzători de substanţe psihoactive noi, în arest

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS