15.5 C
Craiova
miercuri, 16 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaSalina de la Turda găzduiește expoziția fotografului gorjean Teodor Dădălău

Salina de la Turda găzduiește expoziția fotografului gorjean Teodor Dădălău

Salina de la Turda, cel mai spectaculos subteran din lume, a găzduit un proiect inițiat de Mr. Beast, unul dintre cei mai influenți creatori de conținut de pe YouTube! Cu peste 319 milioane de abonați, a adus și mai multă popularitate Salinei de la Turda.

Salina Turda găzduiește și expoziţia de fotografie „Minunate poveşti româneşti” a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj din 20 aprilie 2021. Fotografiile cunoscutului artist gorjean Teodor Dădălău au fost admirate în tot acest timp de 500.000 de turiști pe an care au vizitat Salina Turda, iar acum au fost văzute și de marele creator de conținut cu peste 300 milioane de abonați Mr. Beast pe YouTube.

Teodor Dădălău a reuşit să pună bazele unuia dintre cele mai mari Saloane de fotografie din România

Teodor Dădălău prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, este cel care, la Târgu Jiu, a reuşit să pună bazele unuia dintre cele mai mari Saloane de fotografie din România, în anul 1990. Evenimentul a avut loc în fiecare an de atunci, devenind de aproximativ două decenii, Festivalul Internaţional de Arte Vizuale GORJFEST.
Salina Turda este vedeta momentului pe internet – aproape 50 de milioane de oameni din toată lumea au văzut o filmare făcută în oraşul subteran de un youtuber faimos. Americanul Mr. Beast a făcut curioasă o planetă întreagă cu un test de supravieţuire de o săptămână în fosta mină de sare din Transilvania.

Salina Turda este o experiență subterană unică, care atrage vizitatori din întreaga lume în fiecare zi, iar expoziția de fotografie a C.J.C.P.C.T. Gorj poate fi văzută aici.
Youtuberul American, Mr. Beast, cu peste 320 de milioane de urmăritori şi o avere de 700 de milioane de dolari a provocat 11 cunoscuţi influenceri la un test de supravieţuire în salina Turda, la 40 de metri sub pământ.”, conform unui comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS