6.2 C
Craiova
joi, 17 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSpitalul Județean Târgu Jiu are nevoie de urgență de 4 cardiologi

Spitalul Județean Târgu Jiu are nevoie de urgență de 4 cardiologi

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu nu a reușit să angajeze vreun medic la Secția Cardiologie, la ultimul concurs organizat de instituție.

Astfel, toate cele patru posturi disponibile – două pentru medici specialiști și două pentru rezidenți în ultimul an, au rămas neocupate. În încercarea disperată de a aduce medici în specialitatea cardiologie, Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu organizează în perioada următoare un nou concurs pentru posturile vacante de medici specialiști și medici rezidenți la Secția Cardiologie. Dosarele se depun până în data de 28 octombrie. În data de 6 noiembrie este programată proba scrisă a concursului. De asemenea, pe 11 noiembrie va avea loc proba practică, separat pentru cele două tipuri de posturi.

Oferă mai multe facilități

Spitalul Județean este pregătit să ofere o serie de facilități în încercarea de a aduce medici specialiști la Secția Cardiologie. Între acestea pot fi enumerate cazarea și serviciile de transport pe cheltuiala angajatorului. În plus, va fi acordat viitorilor medici un spor pentru condiții de muncă de 75% pentru timpul efectiv lucrat la USTACC.

Unitatea de Supraveghere și Tratament Avansat al Pacienților Cardiaci Critici (USTACC) de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu asigură servicii medicale complete pentru diagnosticul, stabilizarea, tratamentul și monitorizarea pacientului cu boli cardiovasculare severe.

USTACC oferă îngrijiri medicale pentru pacienții cu afecțiuni cardiovasculare severe, cronice sau cu debut brusc, și pentru cei care primesc tratament prin proceduri de cardiologie intervențională. Serviciile medicale sunt complementare celor asigurate de Secția de Cardiologie din Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Nu în ultimul rând, medicii care vor fi încadrați la SJU vor beneficia de alocarea unui stimulent financiar în prima lună de muncă în limita a două salarii minime brute pe economie.

Au angajat un singur medic, dar pentru copii

La Spitalul Județean din Târgu Jiu a fost încadrat în ultima perioadă un singur medic în specialitatea cardiologie. Acesta în va desfășura activitatea la Cabinetul de Cardiologie Pediatrică. Astfel, Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu a finalizat demersurile legale de înființare a Cabinetului de Cardiologie Pediatrică din cadrul Ambulatoriului Integrat. A fost primit avizul favorabil de la Ministerul Sănătății și de la Consiliul Județean Gorj, iar ca urmare, Cabinetul de Cardiologie Pediatrică din Ambulatoriul Integrat al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu va intra în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate Gorj.

Astfel, începând cu 15 octombrie 2024, micuții pacienți beneficiază de consultații gratuite, în baza unui bilet de trimitere emis de către medicul specialist sau de către medicul de familie. Doctorița Corina Vasile, medic specialist cardiologie pediatrică, care din luna august și până în prezent a oferit consultații pacienților internați în secțiile unității medicale, activează, începând cu 15 octombrie în cadrul Cabinetului de Cardiologie Pediatrică din Ambulatoriul Integrat. Programările la Cabinetul de Cardiologie Pediatrică se pot face, la numărul de telefon 0741.151.346.

Citește și: Anvelopare de peste 15 milioane de lei la Spitalul Rovinari

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS