6.2 C
Craiova
joi, 17 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPercheziţii la traficanţii de persoane din Dolj

Percheziţii la traficanţii de persoane din Dolj

Ofiţerii de combatere a criminalităţii organizate au descins, miercuri, la domiciliile mai multor persoane suspectate de comiterea infracţiunii de trafic de persoane. Au fost făscute şapte percheziţii în două dosare penale instrumentate de procurorii DIICOT. Aceştia din urmă spun că suspecţii au exploatat sexual mai multe tinere în Italia, Spania şi Elveţia.

Potrivit anchetatorilor, într-un dosar penal sunt cercetaţi trei bărbaţi. Începând cu anul 2020, aceştia ar fi traficat mai multe victime în Italia.

„Din cercetările efectuate în primul dosar penal a rezultat că, în cursul lunii decembrie 2020, trei făptuitori, toți în vârstă de 31 de ani, prin promisiunea mincinoasă a unor relații stabile și întemeierea unor familii, au recrutat trei persoane vătămate, pe care le-au transportat și adăpostit în Italia (Cremona), unde le-au exploatat sexual, obligându-le la practicarea prostituției. Sumele de bani obținute de victime au fost însușite de făptuitori. De asemenea, în cursul anului 2020, în aceleași condiții, unul dintre făptuitori a exploatat sexual o altă victimă majoră, obținând importante beneficii materiale”, au precizat procurorii.

Tinere exploatate sexual în Spania şi Eleveţia

În al doilea dosar penal este cercetat un bărbat de 56 de ani, acuzat tot de trafic de persoane.

„Probele administrate în cea de a doua cauză penală au relevat  că, în perioada 2022 – 2023, la anumite intervale de timp, un făptuitor în vârstă de 56 de ani a recrutat două persoane vătămate. Profitând de vulnerabilitatea acestora (situație materială precară, naivitate, lipsă de educație, probleme familiale), le-a indus în eroare prin promisiunea unor relații stabile, după care le-a transportat și adăpostit în locații din Spania și Elveția, determinându-le să practice prostituția în folosul său material”, mai spun procurorii.

Suspecţii urma să fie duşi la audieri, la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova. La percheziţii au participat şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj.

Citeşte şi: Angajaţi de la Protecţia Copilului, judecaţi pentru abuzarea mai multor minori

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS