6.2 C
Craiova
joi, 17 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalAnunț important pentru craioveni: Termo Urban începe probele la cald

Anunț important pentru craioveni: Termo Urban începe probele la cald

Începând din noaptea de 17 spre 18 octombrie 2024, ora 18.00, caloriferele craiovenilor se vor dezmorţit. Caloriferele se vor încălzi treptat, treptat, deoarece furnizorul de căldură a umplut reţelele şi face probele la cald. Probele au scopul de a verifica funcţionalitatea traseelor de alimentare de la sursa de producere a agentului termic până la consumator.

„Având în vedere temperaturile exterioare scăzute din ultimele zile, precum și prognoza meteo care anunţă temperaturi în scădere pentru zilele următoare, Termo Urban Craiova SRL anunţă că, din noaptea de 17 spre 18 octombrie 2024, ora 18.00, vor începe probele la cald pentru consumatorii de tip urban din Municipiul Craiova”.


Cu alte cuvinte, verificaţi caloriferele şi întreaga instalaţie, altfel riscaţi să vă treziţi cu inundaţii în apartamente. Ulterior, trecerea de la probele la cald la furnizarea căldurii în flux continuu se va face când sunt întrunite condiţiile legale. Termo poate să furnizeze căldură la cerere spitalelor, şcolilor, grădiniţelor, căminelor de bătrâni, precum şi tuturor celorlalte instituţii care solicită acest lucru.

„Furnizarea agentului termic pentru încălzire va fi făcută în momentul în care temperaturile medii se vor încadra în limitele prevăzute de art. 117 din H.G. nr. 425/20.07.1994, modificat prin H.G. nr.337/16.05.2018, respectiv după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 20.00-6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10º C sau mai mici”. „, se spune într-un comunicat al SC Termo Urban.

Atenţie, vine agentul termic!

Acţiunea se derulează progresiv, având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare şi numărul mare al consumatorilor.
Probele la cald se vor desfăşura astfel încât, pe măsură ce temperatura exterioară scade, toţi consumatorii să beneficieze în condiţii normale de furnizarea agentului termic pentru încălzire în regim non stop.
Craiovenii trebuie să ia toate măsurile pentru finalizarea lucrărilor la instalaţiile interioare din imobile, pentru a evita inundaţiile în apartamente, ce pot apărea odată cu încărcarea instalaţiilor în noul sezon de încălzire 2024-2025.
De asemenea, asociaţiile de proprietari racordate la sistemul centralizat de termoficare trebuie să se asigure că instalaţiile interioare din subsolul blocurilor sunt în stare de funcţionare şi că lucrările din interiorul condominiilor sunt finalizate.
„Totodată, vă reamintim că asociaţiile de proprietari au obligația de a se asigura că instalaţiile interioare proprii (de alimentare cu energie termică) sunt în stare de funcţionare şi că sunt finalizate lucrările din interiorul imobilelor, inclusiv operațiunile de aerisire a caloriferelor din apartamente”, anunţă Termo Urban.

Preţul gigacaloriei rămâne neschimbat

La această dată, tarifului local, subvenționat, de facturare pentru populație este 376,19 lei/Gcal (exclusiv TVA) respectiv 323,47 lei/Mwh (exclusiv TVA). Reprezentanţii Termo Urban spun că deocamdată nu se prevăd modificări ale tarifului.
Noutatea este că, din această iarnă, toţi craiovenii vor plăti căldura degajată de conductele care le traversează apartamentul, chiar dacă le-au izolat şi indiferent de materialul cu care s-a făcut izolaţia. Cu precădere, au făcut acest lucru proprietarii care şi-au montat centrale de apartament. Cheltuielile pentru părțile comune la încălzire, în cazul celor cu centrale termice şi cu ţevile izolate, vor fi percepute din această iarnă. Prevederile se regăsesc deja într-un Ordin al ANRE și se vor aplica asociațiilor de proprietari care au repartitoare de costuri sau nu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS