5.1 C
Craiova
vineri, 18 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNumăr record de convenții pentru salariul lunar plătit de la bugetul de stat

Număr record de convenții pentru salariul lunar plătit de la bugetul de stat

Un număr record de convenții vor fi încheiate anul acesta la nivelul județului Gorj pentru salariul plătit către angajatori de la bugetul de stat.

Condiția este încadrarea în câmpul muncii a unor categorii special de persoane. Este cazul absolvenților, a persoanelor peste 45 de ani sau a celor care mai au 5 ani până la vârsta pensionării. De la începutul anului și până în momentul de față, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj a înregistrat un număr de 1.361 de convenții încheiate cu angajatorii pentru plata indemnizației de 2.250 de lei care se acordă lunar pentru o perioadă de 12 luni, în cazul încadrării de absolvenți. Angajatorii care încadrează persoane care mai au 5 ani până la pensie vor beneficia timp de 5 ani de plata indemnizației de 2.250 de lei, respectiv până la pensionarea angajatului. Este o indemnizație la care apelează din ce în ce mai mulți angajatori din județul Gorj.

Încă 1.500 de cereri pentru încheierea de convenții

Romeo Chiriac, directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj, a precizat că mai sunt înregistrate încă 1.500 de dosare în care se solicită încheierea de convenții pentru plata indemnizației de 2.250 de lei.

„Avem încheiate până acum 1361 de convenții pentru indemnizația acordată lunar de stat. Este vorba de 2.250 de lei lunar pentru 12 luni. Se acordă, de exemplu, și celor care angajează persoane care mai au 5 ani până la pensie. Suma se plătește timp de 5 ani. Mai sunt depuse 1.500 de cereri noi. Vom avea peste 3.000 de convenții și va fi un record. În 2023 am avut aproximativ 2.500 de convenții. Vom lucra și în week-end, să finalizăm tot până la sfârșitul lunii octombrie, să intre în plată. Obiectivul nostru este să soluționăm în cursul lunii octombrie toate aceste dosare și trebuie să facem verificări temeinice pentru a nu apărea erori”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Citește și: Spitalul Județean Târgu Jiu are nevoie de urgență de 4 cardiologi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS