13.7 C
Craiova
joi, 17 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCaravana Alcohelp by ALIAT de evaluare a consumului personal de alcool ajunge în Craiova

Caravana Alcohelp by ALIAT de evaluare a consumului personal de alcool ajunge în Craiova

Locuitorii din Craiova vor putea să își evalueze consumul personal de alcool prin intermediul Testului AUDIT la Caravana Alcohelp by ALIAT. Carvana se organizează mâine, în fața Teatrului Național.

Toți cei în vârstă de peste 18 ani din Craiova pot să-și testeze consumul personal de alcool între orele 11.00-19.00, la cortul Caravanei Alcohelp.
Evaluarea se face prin completarea chestionarului AUDIT, ce cuprinde 10 întrebări scurte și generează un punctaj care determină categoria în care se înscrie fiecare respondent:

  • consum puțin riscant (0-7 puncte),
  • consum riscant (8-15),
  • nociv (16-19),
  • extrem de nociv (peste 20).

Chestionarul AUDIT este un instrument științific de evaluare a consumului personal de alcool, dezvoltat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și utilizat în peste 190 de țări din lume, fiind cel mai de încredere instrument pentru diagnosticarea timpurie a unui consum riscant.

Aplicarea chestionarelor AUDIT se face în mod confidențial de personalul instruit în acest scop de către specialiștii ALIAT SM. Persoanele care vor afla că au un consum riscant vor putea astfel să evite viitoare probleme de sănătate asociate consumului dăunător de alcool, prin îndrumarea și consilierea oferite de voluntarii Asociației. Totodată, în cadrul Caravanei Alcohelp, voluntarii ALIAT SM vor distribui în punctele de testare și materiale cu informații utile pentru prevenirea consumului periculos de alcool.

Citeşte şi: Scandal între două familii din Drăgăneşti Olt

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS