14.5 C
Craiova
vineri, 18 octombrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn consilier județean din Gorj, ridicat de DIICOT într-un dosar de trafic de droguri

Un consilier județean din Gorj, ridicat de DIICOT într-un dosar de trafic de droguri

Un consilier județean din Gorj, Nelu Pavel, a fost ridicat ieri de DIICOT după o serie de descinderi în Târgu Jiu, la domiciliile mai multor persoane suspectate de trafic de droguri.

Nelu Pavel, care ocupă funcția de președinte al Asociației Partida Romilor Pro-Europa Gorj, a fost dus la audieri. În urma descinderilor s-ar descoperit sume mari de bani și obiecte de valoare: 500.000 de euro și câteva kilograme de aur.
Acțiunea polițiștilor de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate, desfășurată în Târgu Jiu, a fost parte dintr-o anchetă DIICOT Bihor, ce vizează o rețea implicată în trafic de droguri și organizarea unei grupări infracționale.
Printre suspecții principali se află și Nelu Pavel, un influent lider al comunității rome din cartierul Obreja, cunoscut pentru activitatea sa politică. Pavel a fost anterior consilier județean din partea PSD, dar recent a trecut la PNL. Mai multe rude ale acestuia ar fi fost, de asemenea, ridicate în urma acestor percheziții.
„În cazul reținerii domnului Nelu Pavel, Departamentul de Comunicare al PNL Gorj face următoarele precizări:

  • Nelu Pavel este consilier județean în exercițiu din partea PSD Gorj.
  • Nelu Pavel activează în cadrul PSD Gorj de peste 20 de ani, având mai multe mandate de consilier județean din partea acestui partid.
  • Deși a candidat pe lista PNL la alegerile locale din acest an, ca urmare a unui protocol de colaborare între PNL Gorj și Partida Romilor, Nelu Pavel nu este consilier județean în noul mandat.
  • PNL Gorj a început deja demersurile pentru retragerea sprijinului politic al lui Nelu Pavel.
  • Considerăm nedreaptă asocierea PNL Gorj cu problemele penale în care este implicat Nelu Pavel, având în vedere toate argumentele de mai sus”, conform Biroului de presă al PNL Gorj.

    Citește și: Cei 3 copii dispăruți și tatăl lor au fost aduși în țară

    ȘTIRI VIDEO GdS

    ȘTIRI GdS