11.7 C
Craiova
vineri, 18 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdrian Marţian, tatăl care a înscenat dispariția celor trei copiii ai săi, a fost reţinut

Adrian Marţian, tatăl care a înscenat dispariția celor trei copiii ai săi, a fost reţinut

Omul de afaceri Adrian Marţian a fost reţinut. Tatăl celor trei fraţi din judeţul Hunedoara care luni seară au fost daţi dispăruţi şi care joi după-amiază au fost găsiţi, împreună cu tatăl el, în Serbia, a fost audiat, vineri, de poliţiştii din judeţul Hunedoara şi ulterior reţinut.

Tatăl celor trei copii a fost adus în ţară cu mandat de aducere şi a fost audiat la Poliţia Hunedoara. Milionarul este acuzat de trei infracţiuni: nerespectare a măsurilor privind încredințarea minorilor, inducerea în eroare a organelor judiciare și participație improprie la trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

„Acţiunea este rodul cooperării poliţieneşti internaţionale dintre autorităţile din ţara noastră şi cele din Serbia. Prioritară în acest caz a fost siguranţa copiilor. În momentul de faţă, bărbatul se află la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara, acolo unde este audiat cu privire la comiterea infracţiunilor de participaţie improprie la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorilor şi pentru inducerea în eroare a organelor judiciare, la încheierea acestor audieri urmând a fi formulate propuneri corespunzătoare prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva, care supraveghează urmărirea penală în acest caz”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Cei trei copii şi tatăl lor, extrădaţi din Serbia

Vineri dimineaţă, cei trei copii şi tatăl lor au fost extrădaţi din Serbia, în România. Ei au fost duşi în judeţul Hunedoara cu maşini separate, iar autoturismul cu care aceştia se deplasau în Serbia a fost adus în România pe o platformă. Marţian Antonio Adrian, Marţian Rania Adriana şi Marţian Raisa Antonia au fost găsiţi, joi, de autorităţi în oraşul Nis din Serbia, alături de tatăl lor, care avea ordin de protecţie emis pe numele său şi nu avea voie să se apropie de copii. Cei trei copii de 11, 9 şi 7 ani, fraţi, care erau supravegheaţi de o bonă, au fost daţi dispăruţi din satul Sântandrei, judeţul Hunedoara.

Potrivit presei locale, părinţii celor trei copii, Adrian şi Roxana Marţian, sunt în conflict de mai mult timp, principala dispută fiind custodia lor. Roxana Marţian a obţinut ordin de restricţie pentru tatăl copiilor, astfel că acesta şi-a montat o rulotă în apropierea locuinţei copiilor săi, pentru a fi aproape de aceştia.

Copiii, scoşi din ţară de mai multe persoane

În acest caz, Poliţia s-a sesizat din oficiu pentru lipsire de libertate. Copiii au fost plasaţi într-un centru al DGASPC Hunedoara. Potrivit legii exista un ordin judecătoresc prin care fraţii ar fi trebuit să fie în grija mamei, doar că ei au refuzat mereu acest lucru.

Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi a anunţat, joi seară, că face verificări privind modul în care cei trei copii din Hunedoara au ieşit din ţară, fiind găsiţi cu tatăl lor în Serbia.

Anchetatorii au deja un cerc de suspecţi şi refac în aceste momente tot traseul parcurs de copii. Au fost ridicate imagini filmate de camerele de supraveghere din mai multe judeţe. Copiii ar fi fost scoşi din ţară de mai multe persoane, înainte să fie daţi în consemn la frontieră.

Citești și: Polițist arestat preventiv pentru trafic de droguri

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS