9 C
Craiova
sâmbătă, 19 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBărbat reţinut în cazul celor trei fraţi daţi dispăruţi şi găsiţi în Serbia împreună cu tatăl lor

Bărbat reţinut în cazul celor trei fraţi daţi dispăruţi şi găsiţi în Serbia împreună cu tatăl lor

Un bărbat de 30 de ani a fost reţinut vineri pentru 24 de ore, în cazul celor trei fraţi care luni seară au fost daţi dispăruţi în timp ce se aflau în grija unei bone, iar joi au fost găsiţi în Serbia împreună cu tatăl lor, căruia tribunalul îi interzisese să se apropie de ei, informează News.ro.

”În urma probatoriului administrat, în data de 18 octombrie 2024, s-a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unei persoane de 30 de ani, cu domiciliul în oraşul Simeria (sat Sântandrei)”, a transmis IPJ Hunedoara, vineri seară.

Bărbatul reţinut este cercetat pentru complicitate la încălcarea de către o persoană, împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie, a oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie şi complicitate la nerespectarea măsurii privind încredinţarea minorilor.

Şi tatăl celor trei fraţi a fost reţinut, după aproape două ore de audieri, şi dus în Centrul de Reţinere şi arestare Preventivă Deva. Copiii au fost preluaţi de DGASPC şi duşi într-un centru de plasament.

Cei trei frați au fost duși într-un centru de plasamentului al DGASPC Hunedoara

Marţian Antonio Adrian, Marţian Rania Adriana şi Marţian Raisa Antonia au fost găsiţi, joi, de autorităţi în oraşul Nis din Serbia, alături de tatăl lor, care avea ordin de protecţie emis pe numele său şi nu avea voie să se apropie de copii.

Cei trei copii de 11, 9 şi 7 ani, fraţi, care erau supravegheaţi de o bonă, au fost daţi dispăruţi din satul Sântandrei, judeţul Hunedoara.

Potrivit presei locale, părinţii celor trei copii, Adrian şi Roxana Marţian, sunt în conflict de mai mult timp, principala dispută fiind custodia lor. Roxana Marţian a obţinut ordin de restricţie pentru tatăl copiilor, astfel că acesta şi-a montat o rulotă în apropierea locuinţei copiilor săi, pentru a fi aproape de aceştia.

Cei trei fraţi fuseseră încredinţaţi de instanţă mamei, în condiţiile în care ambii părinţi au deschis mai multe procese pentru a primi custodia copiilor, în timp ce împotriva tatălui este emis un ordin de protecţie prin care este obligat să păstreze o distanţă de 100 de metri faţă de copii şi de mama lor. Cu toate acestea, el locuia în apropierea casei în care erau găzduiţi temporar copiii, într-o rulotă.

În acest caz, Poliţia s-a sesizat din oficiu pentru lipsire de libertate. În cazul copiilor se va lua măsura plasamentului de urgenţă într-un centru al DGASPC Hunedoara.

Citește și: Şase morţi şi 34 de răniţi după ce un autobuz s-a răsturnat în Turcia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS