15.1 C
Craiova
sâmbătă, 19 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum va fi vremea astăzi

Cum va fi vremea astăzi

Vremea va continua să fie frumoasă în cea mai mare parte a țării, sâmbătă, dar temperaturile se mențin sub normalul perioadei. În partea de vest a țării, maximele vor ajunge la 18 grade.

În Dobrogea și Bărăgan, ziua se anunță însorită, cu înnorări sporadice. La malul mării, vântul va atinge viteze de până la 40-50 de kilometri pe oră, iar temperaturile rămân scăzute pentru jumătatea lui octombrie. Mercurul din termometre va ajunge la 12-13 grade Celsius. În partea sudică a Moldovei și în nordul Munteniei, va fi mai frig decât în mod obișnuit. Maximele din aceste regiuni nu vor depăși 13-14 grade, iar norii nu vor apărea decât rar, transmite Pro TV.

În partea nordică a Moldovei și în Bucovina, vremea va fi însorită, însă maximele la prânz vor atinge doar 10-12 grade. La Suceava, temperatura din timpul nopții va coborî la minus 1 grad. În nordul Transilvaniei și în Maramureș, norii nu vor apărea prea des pe cer. Dimineața de sâmbătă este rece, dar temperaturile vor urca la prânz până la 15-16 grade.

În vestul țării, cerul senin este însoțit de cele mai mari temperaturi din țară, atingând normalul perioadei. Mercurul din termometre va urca până la 17-18 grade. În sudul Banatului, vântul va sufla tare, ajungând până la viteze de peste 60 km/h. Dimineața, zonele de depresiuni din Transilvania vor fi foarte reci. În vestul regiunii, temperaturile vor ajunge la 14 grade.

În Oltenia, vântul va fi domol și cerul va fi senin. Maximele de temperatură ajung la 15-16 grade, comparabile cu cele din ziua precedentă. În timpul nopții, în zonele deluroase, temperaturile se apropie de limita de îngheț în zonele deluroase. În părțile sudice, temperaturile sunt mici de dimineață, iar maximele nu vor trece de 14 grade.

În Capitală, temperatura la amiază va ajunge la 14 grade. În timpul nopții, temperaturile vor coborî la 2-3 grade în centrul Bucureștiului, respectiv la minus 1 grad la marginea orașului.

La munte, vremea va fi senină, dar cu temperaturi foarte mici la începutul zilei, conform sursei citate.

Citește și: Poliţişti de frontieră de la Petea, anchetați pentru luare de mită

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS