11.2 C
Craiova
duminică, 20 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaCraiova: Expoziția itinerantă „Aufarbeitung. RDG și România în cultura memoriei”

Craiova: Expoziția itinerantă „Aufarbeitung. RDG și România în cultura memoriei”

Muzeul Cărții și Exilului Românesc găzduiește expoziția itinerantă „Aufarbeitung. RDG și România în cultura memoriei”.

Expoziția este dedicată aniversării a 35 de ani de la căderea regimurilor comuniste din Europa Centrală și de Est și reprezintă o analiză a trecutului comunist al României și Germaniei.

Expoziția cuprinde:

  • 20 de roll-upuri realizate de fundația germană „Bundesstiftung zur Aufarbeitung des SED Diktatur”.
  • 10 roll-upuri suplimentare, având dimensiuni de 2X0,8 m, realizate de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc.

Cele două secțiuni oferă o perspectivă inedită asupra felului în care este abordat trecutul comunist în cele două țări. Secțiunea dedicată Germaniei abordează începutul perioadei comuniste. Cea dedicată României vizează eforturile instituționale de tranziție ale justiției și ale societății civile orientate spre memorializare. Contextul stabilit este cel al luptei transnaționale pentru drepturile omului în România, al Revoluției din 1989 și al vieții cotidiene în care modernitatea postcomunistă se împletește cu modernitatea socialistă.

Expoziția va putea fi vizitată la Muzeul Cărții și Exilului Românesc până la data de 27 octombrie, în spațiul expozițional de la mansarda instituției.

Citește și: (VIDEO) Bătrână din Dolj căutată de poliție

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS