1.6 C
Craiova
luni, 21 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO femeie şi fiul ei, condamnaţi pentru proxenetism

O femeie şi fiul ei, condamnaţi pentru proxenetism

Judecătoria Craiova a condamnat doi craioveni, o femeie şi fiul ei, acuzaţi de comiterea infracţiunii de proxenetism, respectiv complicitate la proxenetism. Bărbatul a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu executare, iar femeia a primit o pedeapsă de un an şi patru luni de închisoare cu suspendare. Potrivit oamenilor legii, începând cu noiembrie 2023, cei doi ar fi determinat o tânără de 28 de ani să practice prostituţia.

Poliţiştii au precizat că cei doi inculpaţi au obţinut de pe urma victimei peste 35.000 de lei.

„În fapt, cei doi sunt bănuiți că în perioada 16.11.2023–07.02.2024, ar fi determinat o tânără de 28 de ani, din județul Caraș-Severin, să practice prostituţia. Sumele de bani astfel obţinute, aproximativ 35.000 de lei și 215 euro, au fost însușite de tânăr și mama acestuia. La data de 14 martie, poliţişti din cadrul Secției 4 Poliție Craiova au reţinut, pentru 24 de ore, un tânăr de 22 de ani și o femeie de 43 de ani, mama acestuia, ambii din municipiul Craiova, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de proxenetism și complicitate la proxenetism în formă continuată (65 de acte materiale)”, au precizat poliţiştii doljeni.

Pe data de 15 martie, cei doi inculpaţi au fost duşi la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea procurorilor şi a dispus arestarea celor doi craioveni.

O femeie şi fiul ei, condamnaţi pentru proxenetism

Cei doi inculpaţi au fost deferiţi justiţiei, în stare de arest preventiv, la sfârşitul lunii aprilie. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova. Vineri, pe 18 octombrie, instanţa i-a găsit vinovaţi şi condamnat pe cei doi craioveni. Tânărul de 22 de ani a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu executare pentru proxenetism. Judecătorii au dispus menţinerea arestului preventiv faţă de inculpat. Mama tânărului de 22 de ani a primit o pedeapsă cu suspendare.

„Condamnă pe inculpata P.M. la pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la proxenetism în formă continuată (65 acte materiale, săvârşite în perioada 16.11.2023-07.02.2024). Dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei de 1 an şi 4 luni închisoare”, a dispus instanţa.

De asemenea, femeia a fost obligată să presteze 70 de zile zile de muncă în folosul comunităţii. În final, Judecătoria Craiova au dispus confiscarea de la femeia condamnată a sumelor de 35 420 lei şi 214 euro. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de procurori şi persoanele condamnate.

Citeşte şi: Traficant de droguri, la a doua condamnare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS