1.6 C
Craiova
luni, 21 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjÎncă 1,4 milioane de euro pentru modernizarea centrului

Încă 1,4 milioane de euro pentru modernizarea centrului

Autoritățile locale din Târgu Jiu au alocat suma de peste 1,4 milioane de euro modernizarea centrului municipiului, pe lângă cele demarate deja de Compania Națională de Investiții.

Se are în vedere modernizarea și reabilitarea zonei protejate a Căii Eroilor, respectiv reamenajarea zonei pietonale a centrului civic a municipiului. Aceste lucrări intră în sarcina autorităților locale. Licitația pentru desemnarea constructorului va avea loc la jumătatea lunii viitoare. Suma alocată de la bugetul local este de peste 7 milioane de lei.

Conform Primăriei Târgu Jiu, vor fi executate următoarele lucrări:

  • înlocuirea dotărilor și mobilierului existent în zona Centrului Civic;
  • modernizarea fântânilor arteziene din interiorul limitei de intervenție a Centrului Civic (lucrări de desființare, de reabilitare și de reconfigurare ale unor fântâni existente, respectiv modernizarea și înlocuirea elementelor hidraulice și instalațiilor aferente;
  • dotarea stâlpilor de iluminat propuși în cadrul proiectului cu proiectoare arhitecturale de accent.

Vor fi reconfigurate spațiile verzi

Se vor mai derula lucrări de structură și amenajare peisagistică propuse în urma reconfigurării amfiteatrului (realizarea scenei) și reorganizarea vegetației din jurul acestuia. Nu în ultimul rând se propune prin proiect implementarea de elemente vegetale sub formă de garduri vii de dimensiuni reduse. Lucrările vor fi executate în 10 luni.

Este de amintit că în această vară, respectiv în luna august au început lucrările de modernizare în centrul orașului Târgu Jiu. Betonul amprentat va fi înlocuit cu plăci din andezit. Valoarea investiției se ridică la circa 40 de milioane de lei, bani alocați de Compania Națională de Investiții. Motivul investițiilor din zona centrală este legat de faptul că betonul amprentat nu este de calitate și are nevoie an de an de întreținere. Astfel, s-a decis înlocuirea betonului cu andezit, care are o rezistență mai mare și un aspect mai plăcut.

Citește și: Câine rănit, salvat de Serviciul pentru Protecția Animalelor Gorj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS