7.8 C
Craiova
luni, 21 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Inundaţii severe în Italia

(VIDEO) Inundaţii severe în Italia

-

Alertele meteo roșii și portocalii de vreme severă din toată Italia sunt de așteptat să rămână în vigoare până marți.

Un val de vreme rea a devastat părți din Italia cu furtuni și ploi abundente așteptate să fie în sudul Italiei până marți. Regiunea italiană Emilia Romagna a fost până acum cea mai grav afectată – cu peste 160 de milimetri de ploaie căzând în orașul Bologna, potrivit Euronews.

O persoană a murit după ce o mașină a fost luată de un val de inundații în orașul din apropiere Pianoro. În Castel Maggiore armata a fost trimisă pentru a sprijini Pompierii și Protecția Civilă în salvarea rezidenților.

Peste 300 de intervenții ale pompierilor au fost efectuate în Emilia Romagna, în special în Bologna, unde pârâurile Ravone, Savena și Zena, precum și râul Icice au ieșit din matcă. Locuitorii au fost evacuați și în municipiul Cadelbosco di Sopra, după ce torentul Crostolo, un afluent al râului Po, s-a revărsat.

Pe insula italiană Sicilia, serviciile de urgență au salvat oameni de pe acoperișurile clădirilor și de pe vehicule blocate, deoarece ploile abundente au provocat inundații fulgerătoare.
În provincia Agrigento, râul Salto umflat și-a spart malurile în mai multe locații, inundand o parte a orașului de coastă Licata.

În Florența, râul Elsa din Toscana și-a izbucnit și el, iar rezidenții au fost sfătuiți să evite călătoriile neesențiale.

Atenționare de călătorie

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că în Republica Italiană regiunile Emilia-Romagna, Toscana şi Marche au fost afectate de ploi abundente şi inundaţii severe.

Aeroporturile funcţionează în mare parte normal, însă unele zboruri au fost întârziate sau anulate din cauza vremii nefavorabile.

MAE recomandă consultarea paginii de Internet a Departamentului Protecţiei Civile italiene – www.protezionecivile.gov.it – pentru obţinerea informaţiilor actualizate în timp real.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale:

  • Consulatului General al României la Bologna, +39 051 5872120; +39 051 5872209,
  • apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă
  • oficiului consular: +39 324.803.5171″. 

Citește și: Maia Sandu şi Alexandr Stoianoglo, în turul doi, potrivit rezultatelor preliminare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

25 de șoferi au rămas pietoni, după o razie...

Poliţiştii rutieri doljeni au continuat, ieri, acțiunile pentru siguranţa...

ȘTIRI GdS