7.8 C
Craiova
luni, 21 octombrie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaApărarea antiaeriană rusă a doborât peste 100 de drone ucrainene

Apărarea antiaeriană rusă a doborât peste 100 de drone ucrainene

-

Apărarea antiaeriană rusă a doborât duminică peste 100 de drone ucrainene deasupra regiunilor de vest ale țării.

Ministerul rus al Apărării a declarat că 110 drone au fost distruse în barajul de peste noapte împotriva a șapte regiuni rusești. Multe au vizat regiunea de graniță a Rusiei, Kursk. 43 de drone au fost doborâte.

Imaginile de pe rețelele de socializare par să arate apărarea antiaeriană în lucru deasupra orașului Dzerjinsk din regiunea Nijni Novgorod, aproape de o fabrică care produce explozibili.
Guvernatorul local Gleb Nikitin a scris duminică pe rețelele de socializare că patru luptători au fost răniți, respingând un atac cu dronă asupra zonei industriale din Dzerjinsk, dar nu a oferit detalii suplimentare.

Astfel de atacuri aeriene la scară largă sunt încă relativ rare în Rusia, la doi ani și jumătate după ce Moscova și-a lansat invazia pe scară largă a Ucrainei în februarie 2022.

Ministerul Apărării al Rusiei a raportat un atac similar la sfârșitul lunii septembrie. Au fost distruse 125 de drone în șapte regiuni.

Atacuri în Ucraina

Între timp, 17 persoane au fost rănite în Kryvyi Rih din Ucraina, după ce orașul a fost lovit cu două rachete balistice rusești, au declarat oficialii duminică.

Atacul de sâmbătă seara a distrus case și afaceri, a declarat șeful administrației locale, Oleksandr Vilkul. Iar o lovitură rusă asupra orașului ucrainean Zaporizhzhia a rănit zece localnici sâmbătă seara, potrivit Poliției Naționale.

Atacul a distrus parțial o clădire de locuințe și a distrus magazine, o spălătorie auto, un depozit de centru comercial și diverse vehicule, potrivit Euronews.

Într-o declarație pe rețelele de socializare, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Rusia a lansat aproximativ 800 de bombe aeriene ghidate și peste 500 de drone de atac asupra Ucrainei numai în ultima săptămână.

„În fiecare zi, Rusia lovește orașele și comunitățile noastre. Este teroarea deliberată a inamicului împotriva poporului nostru”, a spus el, reînnoind apelurile pentru sprijin aerian continuu din partea aliaților țării. Unită în apărare, lumea poate rezista împotriva acestei terori țintite.”

Citește și: (VIDEO) Case avariate și pene de curent în Franța în urma inundațiilor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

25 de șoferi au rămas pietoni, după o razie...

Poliţiştii rutieri doljeni au continuat, ieri, acțiunile pentru siguranţa...

ȘTIRI GdS