21.2 C
Craiova
luni, 28 octombrie, 2024
Știri de ultima orăBani & Afaceri“Îi reînvăţăm să zâmbească”. Teama românilor de a merge la stomatolog şi medicii care aduc schimbarea

“Îi reînvăţăm să zâmbească”. Teama românilor de a merge la stomatolog şi medicii care aduc schimbarea

România ocupă penultimul loc din Uniunea Europeană după numărul mediu anual de consultaţii stomatologice (0,3 per capita față de 0,9, media U.E.), iar specialiştii din domeniu vorbesc de ani întregi de necesitatea unui program public dedicat sănătății orale a românilor, pe care îl consideră esențial pentru îmbunătățirea stării generale a populației.

Deşi cele mai recente date indică o creştere treptată a intenţiei românilor de a merge la stomatolog, sistemul este marcat de lipsa accesibilităţii în mediul rural, dar şi a unui nivel insuficient de conştientizare a consecinţelor pe termen lung produse de neglijarea consultaţiilor stomatologice.

“La mine în cabinet, pacienţii ajung preponderent atunci când cazul lor este complex și au nevoie de intervenții chirurgicale care să le redea funcționalitatea pierdută a danturii”, dr. Alexandru Boeru, medic specialist Chirurgie Orală și Maxilo-Facială, fondator al Clinicii SmileWise, inaugurată recent în Craiova, unde pacienţii beneficiază de serviciile unor medici cu supraspecializări, care colaborează pentru un tratament multidisciplinar şi interdisciplinar, astfel ca pacientul să primească toate îngrijirile într-un singur loc.

Confortul pacientului, un factor decisiv pentru încurajarea mersului la stomatolog

“Clinica Smile Wise a apărut ca un pas firesc în preocuparea față de pacienți. Ne-am dorit un spațiu dedicat în care nu doar să îi tratăm, ci să îi putem monitoriza pe termen lung și să le asigurăm confortul unui singur loc de vizitat, a unei singure echipe care are grijă de ei. Iar pentru confortul psihic și emoțional, acest aspect este important. Să știi că ai o echipă de încredere la care mergi, că dosarul tău, istoricul tău medical sunt în mâinile oamenilor în care ai încredere că te pot ajuta, că scutești timp și drumuri ca să mergi la mai multe cabinete pentru tratament, este reconfortant pentru pacienți”, spune medicul Alexandru Boeru.

Iar într-o societate în care mulţi pacienţi încă privesc cu teamă mersul la stomatolog, creşterea nivelului de confort mental este un pas strategic pentru încurajarea vizitei la medic.

Smile Wise este definit de echipă drept un “centru de bine prin zâmbete”, un loc unde pacientul recâştigă încrederea de a zâmbi cu ajutorul unor specialişti care nu doar că îi rezolvă problemele, dar îi oferă şi sentimentul de siguranţă.

“Ne dorim ca prin empatie, timp acordat pacienţilor şi ştiinţă să oferim oamenilor din Craiova un loc în care, prin tratarea problemelor dentare, să înveţe să rezâmbească şi să se simtă bine cu ei”, transmit reprezentanţii clinicii.

Stomatologie de la A la Z, pentru un pacient tratat complet

Fiecare medic din echipa Smile Wise deţine specializare într-o ramură stomatologică şi colaborează atât multidisciplinar, cu ceilalţi colegi, dar şi interdisciplinar, cu medici din alte discipline medicale, pentru sănătatea generală a pacientului.

“La Smile Wise pacientul este un complex de dorinţe şi nevoi, iar noi credem în abordarea integrată a fiecărei persoane care ajunge pe scaun. Scopul nostru este să îi oferim pacientului timp pentru a înţelege problemele pe care le are şi tratamentul, soluţii adaptate nevoilor şi stilului de viaţă şi suport, pentru că poate fi o călătorie cu multe piedici şi amânări”, explică dr. Alexandru Boeru.

De altfel, gradul de încredere al pacientului în serviciile medicale creşte proporţional cu confortul oferit de condiţiile de îngrijire şi empatia specialiştilor.

O echipă de medici supraspecializaţi şi un protocol bine definit

“Echipa medicală din clinica dentară Smile Wise este formată din medici dentiști cu supraspecializări în diferite arii ale stomatologiei, de la chirurgie orală, la endodonție, ortodonție, pedodonție, protetică și prevenție. De aici și pornim, de la un protocol de prevenție, care presupune răbdare în a explica și în a face pacienții să înțeleagă că noi tratăm problemele, dar că responsabilitatea cea mai mare o au chiar ei, după ce pleacă din cabinet, să mențină dantura sănătoasă și să evite complicații sau recidive.

Spun asta pentru că, încă, lipsa preocupării individuale față de sănătatea orală, este cauza principală a pierderii dinților, chiar dacă pacienții, în general, nu înțeleg acest aspect la nivelul de profunzime la care ar trebui. Este încă greu de crezut că o durere de dinți, un dinte pierdut, unul sau mai mulți dinți strâmbi și lipsa igienei orale zilnice sunt factori care ne afectează sănătatea generală. Că organismul nostru este un sistem legat inclusiv de starea noastră emoțională și psihică și că doar prin atenție, periaj zilnic și vizite periodice la dentist putem să ne ferim de probleme stomatologice”, mai adaugă medicul Alexandru Boeru.

Clinica stomatologică Smile Wise se află pe Calea București, nr. 137B, bl. N7, parter, Craiova, iar programările se pot efectua la numărul 0744 366 630.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS