21.2 C
Craiova
luni, 28 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljApare un nou cimitir în Craiova

Apare un nou cimitir în Craiova

Ministerul Apărării Naționale intenționează să amenajeze un cimitir militar în Craiova, între Cimitirul Nord și Lacul Tanchiștilor, pe o suprafață de șapte hectare.

Craiova nu are un cimitir militar

Reprezentanții MapN au solicitat acordul de mediu pentru a putea demara lucrările, valoarea investiției fiind estimată la peste 12 milioane de euro. Terenul este proprietatea statului, fiind dat în administrare MapN, aparținând cazărmii 3611.

La nivelul garnizoanei Craiova nu există cimitir militar, iar în documentație se arată că investiția este necesară având în vedere numărul mare de rezervişti care au domiciliul în garnizoana Craiova și lipsa locurilor de veci în orașul Craiova. „La nivelul autorităților locale sunt înregistrate numeroase cereri privind atribuirea unui loc de veci”, se precizează în memoriu.

Investiția „ar rezolva o problemă majoră”

„Obiectivul descris și detaliat în prezenta documentație va avea efecte pozitive la nivelul zonei, întrucît terenul este degradat și nefolosit la potențialul real; se elimină și situația conflictuală datorată lipsei de locuri în cimitirele oraşului, preluând o parte din cererile adresate autorităților. Realizarea obiectivului de investiții ar rezolva o problemă majoră existentă la nivelul garnizoanei Craiova, pentru care nu se întrevăd momentan alte soluții de rezolvare la nivelul autorităților locale. Realizarea investiției va putea asigura locuri de înhumare pentru militari, membrii familiilor acestora, precum şi alţi decedaţi, în limita a maximum 5% din numărul de locuri disponibile, conform prevederilor regulamentului D.I. – 7/2006”, se mai arată în documentul înaintat APM Dolj.

Peste 60 de milioane de lei pentru amenajarea cimitirului

Valoarea de investiţie propusă este de 60.275.899 lei (inclusiv TVA), iar perioada de implementare va fi de 12 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor.

Terenul propus pentru construirea Cimitirului Militar este situat în intravilanul Municipiului Craiova, în incinta cazărmii 3155, nr. cadastral 232 889, la vest de Cimitirul Craiova Nord, adiacent la Aleea 4 Simnic (fosta stradă Tancodrom, T1, P1), din care se face accesul. Terenul are suprafața de 70.500 mp. Terenul are urmatoarele vecinătăti: Nord : Unitate Militară — Cazarma 3155, Est : str Aleea 4 Simnic, Sud: domeniu public — cale ferată auxiliară de serviciu CET 2, Vest: Unitate Militară — Cazarma 3155.

Vor fi amenajate aproximativ 5000 de locuri de veci

Numărul total de locuri de veci propus prin proiect este de de 5.106 (locuri de veci – 10.212 persoane). Zonele cu locuri de veci vor fi dotate cu cișmea, spațiu de zi pentru depozitare gunoi, spațiu verde, zonă cu bănci de gradină.

Anul trecut, Primăria a emis o hotărâre de consiliu local pentru investiție, în baza documentației de urbanism „Plan Urbanistic Zonal referitor la construirea unui cimitir militar in Cazarma 3155 și construcții aferente, cu regim de înălțime P – P+1, generat de imobilul situat ìn municipiul Craiova, Aleea 4 Șimnic nr. 71”.

CITEȘTE ȘI:

Grabă mare la Primărie. Nu e timp de întrebări!

Exproprierile din Piața Veche, atacate în instanță 

Craiova, lider pe ţară la strâns bani din ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

Bucureşti-Craiova: Sunt gata primii kilometri de şină unde trenurile ating 120 km/h

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS