11.6 C
Craiova
luni, 28 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalTârgul Meșterilor populari revine la Craiova

Târgul Meșterilor populari revine la Craiova

Târgul Meșterilor Populari, unul dintre cele mai așteptate evenimente ale toamnei, revine la Craiova în acest weekend, cu multe obiecte unicat, făcute din dragoste pentru tradiție și cultură.

Organizat de Muzeul Olteniei Craiova, prin Secția de Etnografie, cu sprijinul Consiliului Județean Dolj și, în parteneriat cu: Consiliul Local și Primăria Municipiului Craiova, Teatrul pentru Copii și Tineret Colibri Craiova – Secția de Folclor și Școala Populară de Arte și Meserii „Cornetti” – Ansamblul de dansuri „Maria Tănase”, evenimentul se desfășoară, ca de obicei, în Piața „William Shakespeare”.

Programul de vizitare este între ora 8:00 și 20:00, iar sâmbătă, de la ora 12:00, meșterii participanți vor fi distinși cu premii.

Organizatorii au stabilit ca programul manifestării culturale pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică (25, 26, 27 octombrie), atât pentru expoziţia cu vânzare în aer liber cât şi pentru demonstraţiile meşterilor populari, să se desfășoare zilnic, în întervalul orar 08.00 şi 20.00, permițând publicului să perceapă târgul de artă populară ca o formă de regăsire, de corespondență cu prezentul, dar și cu trecutul și viitorul. Craiovenii vor regăsi în acest spațiu cultural urban alături de ceramişti, sculptori în os și lemn, iconari pe lemn și sticlă, pielari, tricotaje, țesători în lână, bumbac, borangic, păr de capră, papură, pănușă, sticlari, creatori de costume populare și țesături interioare, producători apicoli, de bunătăţi tradiţionale, între care dulciuri de casă ori vestitele brânzeturi şi afumături de Sibiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS