21.2 C
Craiova
luni, 28 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGarda de Mediu a dat iama la persoanele care colectează ilegal deșeuri de fier, aluminiu și cupru

Garda de Mediu a dat iama la persoanele care colectează ilegal deșeuri de fier, aluminiu și cupru

Comisarii GNM-CJ Dolj s-au deplasat săptămâna trecută în comuna Coșoveni, ca urmare a unei petiții prin care se reclamă că în localitate sunt persoane care desfășoară activități de colectare deșeuri fără a deține autorizație de mediu.

Ca urmare a vizitelor pe amplasament, împreună cu reprezentanți ai Secției de Poliție nr. 4 Rurală Coșoveni, comisarii GNM-CJ Dolj, în urma verificării aspectelor semnalate de către petent, au constatat existența unor cantități semnificative de deșeuri, rezultate în urma unei activități specifice de colectare și anume deșeuri provenite din dezmembrări auto, dar și activități ilegale de depozitare, manipulare și transportare deșeuri de fier, aluminiu și cupru.

Amenzi în valoare de 22,500 de lei

Întrucât activitățile menționate mai sus se supun Ordinului 1798/2007 pentru aprobarea Procedurii de emitere a autorizației de mediu, comisarii GNM-CJ au constatat neconformări în ceea ce privește legislația de mediu, motiv pentru care au aplicat sancțiuni contravenționale în cuantum de 22.500 lei și au fost dispuse măsuri corective cu termene bine stabilite.

Totodată, în vederea extinderii cercetărilor, comisarii GNM-CJ Dolj au solicitat și altor instituții abilitate, în speță ANAF și Comisariatul Județean Vâlcea al Gărzii Naționale de Mediu, efectuarea de verificări în baza competențelor acestor. Pe această cale, atragem atenția atât persoanelor fizice, cât și celor juridice, că activitățile ilegale de depozitare, manipulare și transport de deșeuri feroase și neferoase, fără a deține acte de reglementare, sunt aspru pedepsite de legislația de mediu în vigoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS