21.2 C
Craiova
luni, 28 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalClădirea fostei Regii de Tutun din Craiova se transformă în școală

Clădirea fostei Regii de Tutun din Craiova se transformă în școală

O clădire monument istoric din Craiova va deveni sediu de școală. Fosta Regie de Tutun se transformă în unitate de învățământ cu clasele I-XII. Un om de afaceri din Craiova va moderniza vechea clădire.

Este vorba despre Depozitul de fermentare a tutunului situat pe bulevardul Dacia. Aici era depozitat tutunul recoltat de pe ogoarele Olteniei și supus procesului primar de fermentare. Clădirea, precum și altele de acest gen a fost construită în perioada anilor 1920 și a aparținut Regiei Monopolurilor Statului (până în 1929). Ea era o microîntreprindere, un complex de pregătire a tutunului, din stare crudă, de proaspăt cules, la cea potrivită pentru fumat, la ţigară. Prăbușirea procesării tutunului românesc a început după 2000, când statul se decide să transforme Regia Autonomă a Tutunului din România în societate pe acțiuni, bună de privatizat. De la acel moment începe și declinul Regiei de tutun din Craiova. În cele din urmă terenul și clădirile au fost cumpărate de un om de afaceri din Craiova care a demolat clădirile cu scopul de a construi blocuri. A rămas, însă, în picioare clădirea principală, aceasta fiind monument istoric.

Recent, Casa Noastră Imobiliare a obținut un certificat de urbanism pentru amenajarea clădirii și transformarea ei în școală. Aici va funcționa o unitate de învățământ cu clasele I-XII.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS