21.2 C
Craiova
luni, 28 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimul dispozitiv electronic de supraveghere montat de polițiștii din Dolj

Primul dispozitiv electronic de supraveghere montat de polițiștii din Dolj

Polițiștii doljeni au montat un dispozitiv electronic de supraveghere a unui bărbat de 57 de ani, din comuna Brădeşti, deferit justiției pentru încălcarea ordinului de protecție. Dispozitivul electronic a fost montat în urma unei hotărâri a Tribunalului Dolj, instanță care a dispus plasarea bărbatului în arest la domiciliu.

Potrivit oamenilor legii, vineri, instanța a dispus plasarea inculpatului în arest la domiciliu. În plus, judecătorii au dispus ca bărbatul să poarte un dispozitiv de supraveghere.

”La data de 25 octombrie, Tribunalul Dolj a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive, dispusă pentru încălcarea ordinului de protecție, cu măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 zile, faţă de bărbatul în cauză. Totodată, instanța a dispus ca pe durata arestului la domiciliu, bărbatul să fie monitorizat electronic, purtând permanent un dispozitiv electronic de supraveghere. Activitatea de supraveghere va fi realizată de către poliţişti din cadrul Poliției Orașului Filiași”, au precizat oamenii legii.

Arestat pentru încălcarea ordinului de protecție

Doljeanul de 57 de ani a fost arestat preventiv pe 14 august, printr-o hotărâre a Judecătoriei Craiova. Potrivit oamenilor legii, bărbatul ar fi încălcat măsurile dispuse prin ordinul de protecţie şi s-ar fi apropiat de soția sa la o distanţă mai mică de 100 de metri.

Inculpatul a fost trimis în judecată la începutul lunii septembrie, în stare de arest preventiv. Vineri, pe 25 octombrie, instanța a dispus plasarea în arest la domiciliu a bărbatului de 57 de ani. De asemenea, judecătorii au dispus ca bărbatul să poarte un dispozitiv de supraveghere.

”Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul va purta permanent un dispozitiv electronic de supraveghere. Supravegherea respectării măsurii arestului la domiciliu şi a obligaţiilor ce au fost impuse inculpatului se face de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj – Biroul de Supraveghere Judiciară”, a dispus instanța.

Hotărârea Tribunalului Dolj este definitivă.

Judeţul Dolj a intrat, începând de pe 1 octombrie, în etapa a treia de implementare a Sistemului Informatic de Monitorizare Electronică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS