21.2 C
Craiova
luni, 28 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalHandbal (f) / România U16 a remizat cu Ungaria, dar a pierdut Trofeul Carpaţi la golaveraj

Handbal (f) / România U16 a remizat cu Ungaria, dar a pierdut Trofeul Carpaţi la golaveraj

Naţionala U16 de handbal a României a ratat in extremis primul loc la Trofeul Carpaţi şi, implicit, cupa pusă în joc. Fetele antrenate de Alin Bondar au încheiat la egalitate cu Ungaria în marea finală a competiţiei, scor 27-27, însă golaverajul a făcut diferenţa la final.

Cele 37 de goluri reuşite de Ungaria în disputa cu Cehia au „cântărit“ decisiv la decernarea câştigătoarei. Astfel, România a încheiat pe locul secund la Trofeul Carpaţi în ciuda faptului că nu a cunoscut „gustul“ înfrângerii în niciunul dintre cele trei partide disputate în Bănie. Un lucru pozitiv de evidenţiat, totuşi, este evoluţia excelentă a portarului Arianna Ioniţă, cea care va avea şansa pe viitor, fără doar şi poate, să-şi facă loc la prima reprezentativă a României.

România s-a aflat la conducerea jocului o foarte bună perioadă de timp şi a cedat iniţiativa, din păcate, pe finalul de meci. Din minutul 45, de la scorul de 26-20, tricolorele au mai marcat o singură dată, timp în care au încasat cele şapte goluri decisive. S-a încheiat egal, 27-27, iar Ungaria s-a bucurat în Polivalenta Craioveană.

România U16: Ioniță, Coşerea-Pîtiu, Cepoi – Stoican 8 (2 din 7 m), Rusu 5, Andrei 4 (1 din 7 m), Roșu 3, Dobroiu 3, Pakot 1, Istrate 1, Vasile 1, Sala 1, Radu, Dragomirescu, Manea, Oprișan. Antrenor: Alin Bondar.

Ungaria U16: Kormendi, Koczkas – Keller 5 (1 din 7 m), Bohner 5, Kosma 4, Szori 4, Zakany 2, Szinay 2, Takacs 2, Somogyi 1, Tokes 1, Bozsodi, Nagy, Szecsi, Kanyai. Antrenor: Atilla Kun.

Rezultate bune cu Cehia şi Slovenia

Competiţia din Bănie a debutat cum nu se putea mai bine pentru România. Sportivele tricolore au bifat prima victorie, 25-22 cu Cehia, după un joc pe alocuri echilibrat, dar în care echipa mai valoroasă s-a aflat, aproape în permanenţă, la conducere.

Apoi, în al doilea meci al turneului, fetele noastre s-au impus cu scorul de 27-23 în fața reprezentativei Sloveniei. După o primă repriză destul de bună, la capătul căreia tricolorele au intrat la cabine cu un ecart de trei goluri pe tabela de marcaj (14-11), a urmat o parte secundă de care pe care. Oaspetele au revenit, au restabilit egalitatea la 15-15, iar apoi s-a mers cap la cap până în minutul 55. Junioarele României a pus 6 goluri în față cu două minute înainte de finalul întâlnirii şi şi-au asigurat şi cea de-a doua victorie.

S-au acordat premii individuale

La finalul turneului s-au acordat şi premii pentru sportivele care s-au evidenţiat. Cel mai bun portar a fost desemnat, aşa cum era şi normal, Arianna Ioniţă (ROMÂNIA). Cel mai bun apărător a fost Lilla Tokes (UNGARIA), în timp ce golgheterul turneului a fost desemnat Agata Stoican (ROMÂNIA), cu 23 goluri. De asemenea, Agata a ieşit şi MVP-ul turneului.

Citeşte şi: Handbal (f) / România, prestaţie dezamăgitoare în faţa Elveţiei la Trofeul Carpaţi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS