21.2 C
Craiova
luni, 28 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDouă investiții majore, primesc undă verde în ședința acționarilor CEO

Două investiții majore, primesc undă verde în ședința acționarilor CEO

Acționarii Complexului Energetic Oltenia (CEO) se vor reuni luni, la București, în cadrul unei ședințe extraordinare a Adunării Generale a Acționarilor.

Printre subiectele de pe ordinea de zi se regăsesc proiecte strategice care vizează consolidarea activității curente, dar și direcții esențiale pentru dezvoltarea viitoare a companiei. Un punct major pe agendă este aprobarea unui Act Adițional la contractul existent între Complexul Energetic Oltenia și OMV Petrom, pentru construirea unui parc fotovoltaic de 85 MW. Acest proiect de energie verde urmează a fi dezvoltat pe fostul depozit de cenușă al Sucursalei Electrocentrale Ișalnița, contribuind astfel la transformarea sustenabilă a zonei și la obiectivele de decarbonizare ale CEO.

De asemenea, acționarii vor analiza și situația proiectului de modernizare și reabilitare a microhidrocentralei de la Sucursala Electrocentrale Turceni, cu o capacitate instalată de 9,9 MW. Această hidrocentrală, inclusă inițial în Planul de restructurare și decarbonare al companiei, a fost temporar exclusă, dar acum revine în atenție datorită nevoii urgente de reabilitare pentru a asigura eficiență energetică sporită și sustenabilitate pe termen lung.

Se finalizează ultimele lucrări la grupul energetic 5

Pe ordinea de zi figurează și două proiecte care vizează încheierea unor acte adiționale la contractele de modernizare semnate cu Romelectro și General Turbo. Acestea se referă la lucrările de modernizare a grupului energetic numărul 5 de la Sucursala Electrocentrale Rovinari, iar actele adiționale prevăd extinderea termenelor contractuale până la finele anului curent, pentru finalizarea cu succes a investițiilor.

În plus, acționarii vor analiza prelungirea contractelor de comodat încheiate cu Medserv Min Târgu Jiu, pentru o perioadă suplimentară de 12 luni. Totodată, vor susține extinderea serviciilor medicale prin înființarea unui nou cabinet, asigurând astfel accesul constant al minerilor și energeticienilor la servicii de sănătate, un aspect esențial pentru bunăstarea angajaților CEO și a comunităților locale.

Citește și: Orașul Târgu Jiu a primit înscrisul care atestă apartenența Ansamblului „Calea Eroilor” la Patrimoniul UNESCO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS