24.4 C
Craiova
luni, 28 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalFarul – „U“ Craiova | LPF a scos statistica: „Orgolii rănite“

Farul – „U“ Craiova | LPF a scos statistica: „Orgolii rănite“

Farul Constanța și Universitatea Craiova se întâlnesc astăzi, de la ora 21.00, la Ovidiu, într-o partidă care închide etapa 14 din Superliga. Așa cum ne-a obișnuit, Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a scos statistica duelurilor dintre „marinari“ și „lei“ și a completat și a analizat și parcursul celor două combatante din ultimul timp. Vezi mai jos ce au notat reprezentanții LPF!

1 septembrie 2024, Farul – CFR Cluj 0-3: a fost singura înfrângere suferită de dobrogeni în ultimele cinci meciuri jucate în campionat pe teren propriu. În rest au trei succese şi o remiză.

Oltenii sunt fără victorie în precedentele patru deplasări din SuperLigă. În acest interval au înregistrat afară două rezultate de egalitate şi două partide pierdute.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 32 de ori. Fiecare grupare şi-a trecut în cont câte 12 victorii, iar alte opt partide s-au terminat la egalitate.

Prima confruntare a avut loc pe 8 august 2014: Universitatea – Viitorul 2-2 (dublă Curelea / dublă B. Mitrea);

Cea mai mare diferenţă de scor: 28 noiembrie 2015, Viitorul – Universitatea Craiova 4-0.

Ultimul succes reuşit de olteni în campionat s-a consemnat pe 5 septembrie 2022, Universitatea Craiova – Farul 4-3. Acesta a fost şi meciul cu cele mai multe goluri.

Cea mai recentă dispută directă din SuperLiga României: 13 mai 2024, Farul – Universitatea Craiova 3-3 (L. Munteanu – dublă, D: Queiros, respectiv Al. Mitriţă – triplă).

Partida ne va oferi şi un duel special la nivelul băncilor tehnice, cel dintre Gheorghe Hagi şi Constantin Gâlcă, foşti colegi la naţională între 1993 – 2000. Aceştia au participat împreună la patru turnee finale, CM 1994 şi 1998, şi CE 1996 şi 2000, reuşind, alături de ceilalţi colegi, cele mai frumoase rezultate din istoria tricolorilor.

Mediile de vârstă: Farul Constanţa: 25 ani şi patru luni / Univeristatea Craiova – 25 ani şi 11 luni.

Citește și: Costel Gâlcă şi Juraj Badelj au prefaţat meciul Farul – „U” Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS