18.3 C
Craiova
luni, 28 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPatru sirieni ascunși într-un microbuz, depistaţi la PTF Calafat

Patru sirieni ascunși într-un microbuz, depistaţi la PTF Calafat

Poliţiştii de frontieră au depistat patru sirieni, care au încercat să intre ilegal în România pe la Calafat ascunși într-un microbuz.

La Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat, azi noapte, pentru efectuarea formalităților la frontieră un cetățean turc, conducând un microbuz. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, textile din Turcia pentru Germania.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au constatat faptul că sigiliul care asigura compartimentul de marfă era rupt, sens în care au efectuat verificări suplimentare.

Astfel, au fost descoperite ascunse, în compartimentul de marfă, patru persoane de sex masculin, de origine afro-asiatică. Totodată, s-a mai constatat faptul că cetăţenii sunt sirieni și intenţionau să intre ilegal în România ca mai apoi să ajungă Germania.

Cetățeanul turc a fost informat cu privire la interzicerea intrării în România pe o perioadă de 5 ani. Celor patru cetățeni sirieni li s-a întocmit lucrarea penală pentru tentativă de intrare în țară prin trecere frauduloasă a frontierei de stat a României.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor depistate. Conform protocolului româno-bulgar, cei patru cetățeni străini, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Citește și: Pasionată de fotografie, o femeie a mers pe munte dar a dispărut fără urmă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS