5.6 C
Craiova
marți, 3 decembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaPiesă pusă în scenă de tineri de la Centrul de Detenție Craiova, prezentată la Cercul Militar

Piesă pusă în scenă de tineri de la Centrul de Detenție Craiova, prezentată la Cercul Militar

Reprezentația piesei de teatru ”Din timp” a avut loc pe 11 noiembrie, la ora 19.00, la sediul Cercului Militar Craiova. Piesa, scrisă de Anca Țecu și Laurențiu Nicu, actori la Opera Română, a fost pusă în scenă de zece tineri internați la Centrul de Detenţie Craiova, oferind o poveste captivantă despre emoție, reflecție și experiențele unice ale personajelor.

„”Din timp” este un spectacol unic, creat și interpretat de oameni care au găsit prin artă o modalitate de a transmite un mesaj puternic, un mesaj care subliniează cele mai sincere și complexe trăiri ale oamenilor de ieri, de azi și de mâine. Îmbinând scene emoționante cu momente de umor fin și de reflecție, piesa reușește să transmită un mesaj puternic despre importanța relațiilor umane și despre cum fiecare moment contează“, potrivit unui comunicat al Centrului de detentie Craiova, unitate subordonata Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Evenimentul, organizat pentru participarea Festivalului Multiart pentru Deținuți, desfășurat la Teatrul „Nottara”

Evenimentul a fost organizat pentru participarea la cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Multiart pentru Deținuți Dana Cenușă – Descătușare prin cultură, desfășurat la Teatrul „Nottara” din București.

„Această producție teatrală nu este doar o simplă reprezentație. Este rezultatul unui proces creativ intens și al unei colaborări dintre scriitori și cei zece tineri implicați. Fiecare dintre acești tineri și-a adus propria experiență de viață în interpretarea rolului, iar implicarea lor autentică a adăugat o profunzime aparte spectacolului. Atmosfera a fost încărcată de emoție, iar publicul a simțit această autenticitate“, mai precizează reprezentanţii instituţiei.

Prin artă, tinerii își pot redescoperi și valorifica potențialul

Astfel de activități oferă oportunități valoroase de autocunoaștere și de exprimare creativă pentru persoanele internate, demonstrând potențialul lor artistic și uman. Prin artă, acești tineri își pot redescoperi și valorifica potențialul, demonstrând că, în ciuda trecutului lor, au capacitatea de a se dezvolta, de a evolua și de a contribui în mod autentic și pozitiv la comunitatea din care fac parte.

Cei 10 protagoniști unici în felul lor ne învață să prețuim prezentul, să învățăm din trecut și să privim cu speranță spre viitor, să încercăm să trăim mai autentic.

Citeşte şi: Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS