-1.5 C
Craiova
luni, 18 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngajații Termocentralei Ișalnița au cerut convectoare și aeroterme pentru încălzire

Angajații Termocentralei Ișalnița au cerut convectoare și aeroterme pentru încălzire

Pentru a asigura condiții adecvate de muncă în sezonul rece, Sucursala Electrocentrale din cadrul Complexului Energetic Oltenia(CEO) a decis să investească în echipamente pentru încălzire, dedicate personalului angajat.

Această decizie vine ca răspuns la solicitările exprimate de angajați, care au semnalat necesitatea unui sistem de încălzire eficient și rapid în spațiile de lucru. În urma analizei efectuate, administrația companiei a aprobat achiziția de echipamente specifice, alocând un buget destinat acestei investiții esențiale pentru asigurarea unui mediu de lucru sigur.

Bugetul aprobat va fi utilizat pentru achiziționarea unui număr semnificativ de convectoare și aeroterme, dispozitive care vor fi distribuite în mod strategic în secțiile de lucru ale termocentralei de la Ișalnița, din județul Dolj. Această termocentrală reprezintă una dintre unitățile importante ale Complexului Energetic Oltenia, iar eficiența și confortul angajaților sunt priorități esențiale pentru menținerea activității la standarde optime.

Echipamentele achiziționate sunt proiectate să asigure o încălzire rapidă și eficientă, contribuind astfel la reducerea disconfortului termic resimțit de personal în timpul desfășurării activităților zilnice. Procesul de livrare al acestor convectoare și aeroterme este programat să se desfășoare în zilele următoare, iar administrația se angajează să monitorizeze implementarea lor pentru a se asigura că echipamentele răspund pe deplin nevoilor angajaților.

Funcționează și nu prea

Termocentrala de la Ișalnița se află într-un proces de reorganizează. Produce energie și nu prea. Din acest motiv, nici spațiile nu sunt încălzite în mod corespunzător. Pentru Termocentrala de la Ișalnița, administrația Complexului Energetic Oltenia a pregătit o investiție nouă, însă nu găsește un constructor. CEO dorește, alături de ALRO, construirea unei centrale pe gaze naturale cu o putere instalată de 850 MW.

La ultima licitație nu au fost depuse oferte. Ministerul Energiei a semnat anul acesta contractul de finanțare pentru centrala pe gaz de la Ișalnița, a cărui valoare se ridică la aproximativ 250 de milioane de euro. Fondurile sunt destinate construirii unei centrale electrice cu ciclu combinat pe bază de gaz natural, de aproximativ 850 MW la Ișalnița, județul Dolj. Valoarea acestui contract, decontată din Fondul pentru Modernizare este de 1.259.374.315,04 lei, echivalentul a 253.125.302,00 euro.

„Ministerul Energiei a semnat contractul de finanțare în cadrul Programul-cheie 2 – construirea de capacități electrice de tip turbină cu gaz cu ciclu combinat (CCGT) ce pot fi adaptate pentru funcţionarea pe hidrogen, necesare pentru realizarea tranziţiei de la cărbune şi pentru echilibrarea reţelei, cu finanțare din Fondul pentru modernizare, al cărui beneficiar este CCGT POWER IȘALNIȚA SA.”, conform Ministerului Energiei.

Exploatarea centralei energetice va fi pentru o perioadă de minim 25 de ani. Terenul pe care va fi dezvoltat proiectul mai sus menționat, are o suprafață de 5,8 ha și este situat în partea de nord-vest a municipiului Craiova, la o distanță de 11 km, pe o platformă industrială în apropierea comunei Ișalnița.

Centrala de la Ișalnița ar trebui să fie gata în luna mai 2027. E greu de crezut că va fi respectat acest termen, mai ales că nu există încă un constructor. Inițial, grupul pe gaze de la Ișalnița a avut ca termen de finalizare anul 2026

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS