6.7 C
Craiova
vineri, 10 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăLocalSituații de urgență gestionate de pompierii mehedințeni

Situații de urgență gestionate de pompierii mehedințeni

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” Mehedinţi au intervenit, în perioada 6-8 decembrie, pentru:

  • stingerea a trei incendii,
  • trei accidente rutiere,
  • pentru acordarea asistenței de urgență unui număr de 39 persoane cu diverse afecțiuni medicale.

Salvatorii au acționat pentru gestionarea a trei accidente rutiere, în urma cărora patru persoane au primit îngrijiri medicale de la echipajele SMURD și SAJ. Ulterior, acestea au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe Drobeta Turnu Severin.

Aseară, un echipaj de pompieri din Vânju Mare a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din Corlățel. Pompierii au lichidat imediat incendiul care curpinsese aproximativ 30 mp din acoperiș.
Cauza probabilă de izbucnire a acestuia a fost determinată de coșul de fum amplasat necorespunzător sau neprotejat termic. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Pompierii atrag atenția cetățenilor că nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor poate produce tragedii.

Sfaturi de la pompieri

În ceea ce privește exploatarea coșurilor de evacuare a fumului, sunt obligatorii:

  • verificarea,
  • repararea,
  • izolarea termică,
  • curăţarea periodică. Este interzisă folosirea coșurilor de fum dacă sunt necurățate.

În podurile clădirilor, coşurile trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn etc.).
Pompierii recomandă populației să manifeste prudență maximă la utilizarea sobelor sau a altor echipamente folosite pentru încălzirea locuinței. 
Înainte de culcare, focul din sobă trebuie întotdeauna stins. Cenuşa rezultată se va evacua periodic într-un loc stabilit şi amenajat în acest scop, fără pericol de incendiu şi numai după stingerea completă a resturile de jar.
Nu se vor utiliza mijloace de încălzire (sobe, reșouri, calorifere electrice, aeroterme și altele) cu defecte sau improvizații, deoarece pot conduce la evenimente cu pagube sau chiar cu pierderi de vieți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Citește și: (VIDEO) Craiova: Aproximativ 250 de kg de materiale pirotehnice indisponibilizate

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS